Eragon

49%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Knihu jsem nečetl,takže nemůžu srovnávat,ale přišlo mi že snímek byl hodně osekaný což bylo nejspíš způsobené krátkou délkou filmu. 100 minut mi na fantasy přijde přece jen trochu málo. Byla to spíš taková pohádka o chlapci a jeho drakovi. Triky byly velmi dobré a stejně tak i výprava.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Vývržek nastalého zájmu o fantasy a jeden z prvních hřebíčků do rakve, kam byl žánr po nenadálém zmrtvýchvstání v podobě LOTRa zase rychle uschován. Je to sterilní, nefunkční a nesympatické.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
0
Najhorší film podľa knihy ,čo som videl! Film úplne ignoruje svoju knižnú predlohu - čo mi až tak nevadí ,ale malo by to byť aspoň dobre spravené ,že?...a čo som dostal? Kopírku Pána Prsťeňov s hrozným scenárom ,strašnými efektami a s nesympatickými hercami. K tomu si ešte pripočítajte aj fakt ,že film bol natáčaný na Slovensku ,no fuj! To sa teda máme čím chváliť keď u nás vznikla takáto sračka! Keby som bol Christopher Paolini tak by som ich za toto zažaloval! Aspoň ,že tento film tak posrali že už pokračovanie nebude -ešteže tak! Za totálne sprznenie môjho obľúbeného fantasy musím dať 24% . Chudák Paolini ,ako sa musel asi cítiť keď tento film videl?
avenis
avenis
8 056 bodů
5
Právě jsem doposlouchala audioknihu a hned nato jsem shlédla film. No ovšem, do filmu se prostě nemůže vejít všechno. A tak scénáristé museli něco vynechat a něco zkrátit... Sice je škoda zkráceného dospívání Safiry (v knize postupně roste a sílí a telepaticky začne s Eragonem mluvit také postupně, po slovech...), ale způsob, jakým to tu urychlili, není špatný. Víc mi vadí, že oproti knize, kde elfka Arya dlouho setrvává v hlubokém spánku a také s Eragonem komunikuje jen v mysli, tady je v podstatě po celou dobu bojeschopná a bdělá. Aspoň že ta Durzova otrava jí na chvilku zůstala. Události u Vardenů jsou taky hodně zjednodušené. A hele, vůdce Ajihad je černoch! To jsem nevěděla. No, bitva v horských obydlích Vardenů je docela odpovídající, ale rozpočet pravděpodobně nedovolil ztvárnit zásadní moment knihy, a to roztříštění obrovského safíru, který visel u stropu jedné síně... a kde jsou trpaslíci? A proč Urgalové nemají rohy? A kde jsou dvojčata? A... no je toho moc, co kniha nabízí a co film vzal. Říkám to pořád. Knihy se mají točit jako seriál. (9.12.2021)
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Já tu knihu prostě nedočetl...
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
10
Já ten film miluju. Mám rád fantasy a tady jsem byl mile překvapen, dlouho jsem se k Eragonovi neměl, ale nakonec jsem se k němu dokopal. Fórky super, triky super, závěrečná bitka super tak sakra proč 49% ?! No jo vlastně, tady už jsou všichni dospělí...
kubas369
4 086 bodů
2
Další uspešný pokus hollywodských tvůrců o zprznění dobrého příběhu od nadějného spisovatele. Jedna hvězda za digitálního draka.
saboter
saboter
3 564 bodů
6
Od legendy knižek slabota čekal sem že film po velkolepém začátku ukáže něco ví než efekty.
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
6.5
Pro nečtenáře oddychová fantasy. Jinak blbá adaptace.
Ombak_Penari
2 764 bodů
6
Při sledování tohoto filmu jsem si uvědomil, jak těžké je natočit skutečně dobrý fantasy film ze skutečného fantasy světa. Ale asi by to nebylo tak těžké, kdyby Peter Jackson nenastavil v Pánovi prstenů laťku tak vysoko. Eragon by nebyl špatný film, ale dnes už ho bude každý srovnávat s Pánem prstenů a za ním bohužel po všech stránkách zaostává. Nicméně nutno uznat, že pokud Eragona srovnáme s dalšími filmy s touto tematikou, jako je např. "úchvatné" Dračí doupě (oboje) či "skvostná" Dračí bouře, tak mu nelze než zatleskat. Celkově je to vcelku koukatelný film, u fantasy filmů lepší průměr.