Temný obraz

71%
Temný obraz
Plakát traileru

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně!




Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Originální, zábavné a velice poutavé. Jedinečný příběh.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Nízkorozpočtové Sci-Fi ,ktoré sa svojou formou môže zrovnávať s klasikami ako Mr. Nobody ,Moon alebo Upgrade. Rovnako ako prvý zmienený film je tento snímok nízkorozpočtový film so známymi hercami ,kde sa príbeh dozvedáte až slimačím tempom a tiež ho nemusíte pochopiť ,alebo v tom zlom prípade ho ani nemusíte dostať. Film veľmi spolieha na to ,že ste veľmi domýšľaví ,takže ak vám toto robí problém a vadí vám tento druh rozprávania príbehu potom budete mať s týmto filmom prúser. Možno ste si všimli ,že som nespomenul možnosť si nepozrieť film a má to svoj dôvod. Príde mi natoľko originálny ,že Sci-Fi nerdi by tento film nemali obísť. A ak ste umelecky založení ,potom sa vám bude páčiť aj jeho vizuál. Celý je totiž spravený cez proces zvaný rotoskópia aliaz to ,keď nafilmujete film a potom ho ručne snímok po snímke dokreslíte ,namaľujete ,alebo inak obzvláštnite. Ak ste videli film S láskou Vincent a páčil sa vám ,potom nemôžete s Temným obrazom spraviť chybu. Film síce nie je dokonalý no ak máte radi všetko ,čo som doteraz spomenul potom mu aj všetko odpustíte. VERDIKT: A Scanner Darkly je béčkové Sci-Fi takého umeleckého kalibru až som fakt prekvapený ,že je tak neznámy. Filmári si fakt dali prácu so všetkým ,čo tento film obsahuje a aj keď to nie je perfektné svojich prívržencov si nájde ( možno aj skalných hejterov ). A fandovia Philipa K. Dicka môžu byť sťastní ,že pri sfilmovaní jeho kníh neostali len u Blade Runnera a Minority Report. Filmu udeľujem kvôli vizuálu a účinkovaniu mojich dvoch obľúbencov ( Keanu Reeves a Robert Downey Jr. ) možno nadhodnotených ,ale v mojich očiach úplne zaslúžených 81%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Předlohu jsem nečetl, ale určitě to brzy napravím, protože jde rozhodně o další Dickovu šílenou vizi blízké budoucnosti. Šíleně depresivní snímek s hodně zajímavou animací, která se mi svým způsobem líbila, ale nějak na mě nazapůsobila a radši bych byl pro klasickou hranou formu, ale je to zajímavé. Navíc sympaticky obsazené.

Dodatečné informace

Původní název:
A Scanner Darkly (více)
  • USA Temný obraz
  • USA A Scanner Darkly
  • USA A Scanner darkly - Der dunkle Schirm
  • USA A scanner darkly - Un oscuro scrutare
  • USA Hämärän vartija
  • USA Karanligi taramak
  • USA Mracni skener
  • USA Una mirada a la oscuridad
Země původu:
USA
Rozpočet:
8,7 mil. USD
Tržby:
7,66 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Temný obraz je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch