Hra s nevěrou

65%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Pokud muž jede vlakem bez jízdenky a bez potřebného finančního obnosu si jízdenku alespoň zakoupit u průvodčí, měl by zpozornět, pokud se nějaká pohledná žena nabídne za něj zaplatit. Pro správného heterosexuálnícho chlapíka to může sice znamenat románek, ale co když se z toho nakonec vyvrbí zcela něco jiného? Scénář je napsán v jednoduché rovině, takže je příběh pro každého naprosto srozumitelný. Počáteční romantismus dá se plně považovat za uspokojivý. Dějový vývoj může být pro někoho předvídatelný, avšak u většiny diváků jistojistě ve zcela jiném směru, než jakým se to nakonec vydá. Clive Owen jako bohatý muž od rodiny, Jennifer Aniston coby femme fatale v neobvyklé záporné roli, byť charakterově společenské dámy se v ničem nevymaňující a Vincent Cassel v pozici záporného drsňáka, kterému okrajově pomáhá Xzibit. Snímek se připodobňuje k filmové tvorbě noir a není divu. Atmosféricky k tomu přívětivý je. Chybí tomu už jen černobílá obrazová vizáž. V barvě to není nic jiného, než jen odpočinkový snímek postrádající patřičné napětí a ucelenější pocit hrůzy a beznaděje. Snímek tedy spíše pro dámskou část diváků, než pro typické pánské drsňáky.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Solidní thriller, který sice nabízí průhlednou pointu, ale to vlastně moc neva, protože herecky i dějově to je dost strhující. Škoda toho zbytečného druhého konce.
Pas
Pas
6 225 bodů
5
Člověk z Chicaga Veskrze průměrný thriller, který je konzumovatelný především díky Clivovi Owenovi v hlavní roli, slušnému tempu a několika zdařilým momentům. Seriálová hvězda Jennifer Aniston je překvapivě nevýrazná a zaměnitelná. Film se dá pojmout jako scénáristické cvičení plné dějových zvratů, které se dají rozdělit do dvou skupin. Ty první jsou pro fanouška žánru snadno předvídatelné a klišovité, ty druhé nečekané, ale o to nedůvěryhodnější a nepravděpodobnější. Divákovi zvyklému používat mozek začnou potom vrtat hlavou otázky typu: "Jak je možné, že...?", případně "Jak věděl, že..?" Celkový dojem: 50%