Píseň za chudého chlapce

76%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Dobrý film z prostředí výchovného ústavu ( církevní školy ) pro chlapce odehrávající se ve třicátých letech 20. století. Nechybí drama, násilí ( včetně toho nejhoršího - sexuálního ) na chlapcích, hluboké scény, ale i slabší pasáže. Celkově hodnotím film jako dobrý - 70%.
Pas
Pas
6 225 bodů
8.5
Ukrutná realita. Irsko-dánsko-anglicko-španělské drama, odehrávající se v Irsku na pokraji Druhé světové války v bezcitné nápravné škole pro chlapce St. Judes. Nečekejte žádnou Obecnou školu, tady jsou a budou nepříjemné chvíle. Film je založen na skutečných událostech – o to je to horší, ale za to pravdivější… Někteří snímek pokládají pouze za dobře zrežírované klišé, někteří za neuvěřitelný klenot – to budete muset posoudit sami.Velmi charizmatické herecké výkony a skvělá kamera ještě umocňují velmi silný a nevšední zážitek z tohoto koprodukčního snímku , který byl právem oceněn na mnoha forech.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
7
ramatický bolestivý příběh, jehož zpracování trpí šablonovitostí. Patologickému jedinci byl ponechán příliš velký prostor. Odpovědnost nesou pochopitelně i ti slušní, kteří mlčí, protože se bojí šéfa. Většina je dobrých, akorát, že nezasáhnou, aby zastavili zlo, a tím participují na všech těch nespravedlnostech. Těchto příběhu je hodně, a tenhle je poměrně černobílý.