Záměna

77%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
To bejvávaly časy kdy komedie byly vážně zábavné a nepotřebovali k tomu žádný nechutnosti a lacinou nahotu. Záměna velmi dobře natočená a hlavně dobře zahraná. Duo Murphy - Aykroyd byly výborně zvoleni do svých rolí a jejich "záměna" u mne vyvolala záchvaty smíchu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Komedie v pravém slova smyslu a Eddie Murphy ve vrcholné formě. Film je zábava od začátku do konce a i když je to vlastně trošku drama, je to legrace. Příběh vlastně jednoduchý, ale scénář propracovaný. Film jsem viděl několikrát a často to bývá nejlepší volba z nabídky našich TV. 75%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Není to žádný trhač bránice, ale jako pohodovka na běžné odpoledne nezklame tahle Záměna nikdy. Aykroyd, Murphy dostatečně sehraní, a když se k nim připojí švédská Jamie Lee..Navíc ten 80kový feeling je tady na hodně vysokém stupni.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Hollywoodská komedie z doby, kdy se humor nestavěl jen na litrech vystříknutého spermatu, ale na originální premise. Ta v té Záměně je docela drsná a následný její průběh je hodně velký cynismus s hereckou extraligou v čele se starými bardy a parťáky z SNL Danem Aykroydem a především Eddiem Murphym. A mimochodem Jamie Lee Curtis to v tomhle filmu zatraceně sekne a ta figura!
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Velká klasika z dob, kdy Eddie Murphy sršel charismatem a jeho komické výstupy vyznívaly ruku v ruce s kvalitou jeho filmů opravdu komicky a vydařeně. A Záměna má kromě jeho vycíděných zubů navíc také skvělého a neméně sympatického Dana Aykroyda a nádhernou satirickou zápletku, která nám obyčejným smrtelníkům dokazuje, jací odporní a stupidní lidé mohou tahat za milionové provázky a obchodovat s cizím osudem. Velké myšlenky bych v tom zase nehledal, ale inteligentní a vtipné zpracování úspěšně vytváří jejich dokonalou iluzi, na které si každý rád opakovaně smlsne.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Dobře natočená komedie co má grády a se skvělou dvojicí Murphy vs Aykroyd. Báječný film.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Eddie Murphy měl vyřídilku větší, než by ten film dokázal snést, a proto je poměrně (zbytečně) krocen. Na výsledku to nijak neubírá, jen film místo vtipných momentů dominuje právě v těch silnějších momentech, což je u komedie trochu škoda a nezvyk. A zbytečně sráží body filmu finále, které by makléřům asi něco řekli, ale mě, jakožto nepolíbenému burzou, se jeví jako zbytečně přeplácané a nijak pochopitelné. Je to ale pouze subjektivní názor, tudíž nemohou soudit jiné, ale u mě to víc, jak za 70% nebude.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Jeden z nejlepších filmů Eddieho Murphyho. Ta absurdní sázka o jeden dolar dvou zbohatlíků, ta nemá chybu. A nejhorší na tom je, že kdyby někdo chtěl, tak přesně takový podobný děj může zařídit i ve skutečném životě. Ani bych se nedivil. Vždycky je lepší začít na ulici a postupně vyšplhat, než začít se vším a postupně vše ztratit. Film mě bavil, ale né tak, abych si ho nějak extra zapamatoval. Na zasmání dobré. Nic víc, nic míň. 75%
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Dva namyšlení obchodníci se vsadí, zda dokážou z chudáka (Eddie Murphy) udělat úspěšného burzovního makléře a z bohatého mladíka (Dan Aykroyd) naopak nuzáka na pomezí zločinu. Podaří se jim to snadno, jenže netuší, co se může stát, když se jejich oběti domluví a naplánují vlastní sázku. Typická ztřeštěná komedie, kterých oba protagonisté natočili celou řadu, nutno ale říct, že zde se v pohodě doplňují, takže je to vážně i docela zábavné.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Povedený film. Líbil se mi celkový námět. Co mi chybělo, bylo nějaké napravení hlavního hrdiny v tom smyslu, že by se třeba přestal chovat povýšeně, což se zde bohužel neobjevilo. Také mi přišlo dost umělé, že by se černoch z ulice stal z fleku vynikajícím obchodníkem s agrovýrobky a umělá byla i celá romance protagonisty s prostitutkou, kdy jí byl věnován příliš malý prostor k tomu, aby se nějak rozvinula. Pochválit musím celé dění v silvestrovském vlaku, jež mě velmi pobavilo a závěrečné rozřešení, které bylo opravdu uspokojivé. Celkově se mi tak film líbil a vřele jej každému doporučuji ke zhlédnutí.