Zahrada

71%
Zahrada
Poetická komedie, která v roce 1995 získala šest Českých lvů a stala se filmovou událostí roku, vypráví příběh třicátníka Jakuba (R. Luknár), kterého zachycuje v momentě, kdy se na něj řítí jeden problém za druhým. Neumí vyřešit svůj vztah s vdanou Terezou (J. Švandová), práce ho neuspokojuje, nerozumí si s otcem (M. Labuda), s nímž žije ve společném bytě. Rozhodne se změnit svůj život a odchází na pár dní do dědečkova opuštěného domu na venkově. Netuší, že jeho pobyt na tajuplném místě se po setkání se záhadnou dívkou prodlouží... (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Záhrada mě doslova pohltila, tajemná atmosféra s trošku mysteriozními prvky, ale hlavně ten krásný pocit, jak je možné žít z mála a v klidu.. to na mě režisér přenesl dokonale. Zajímavé je, že film vypadá, jako z konce devatenáctého století, ale jsou v něm prvky nové doby. Film jsem doslova zhltnul, jako malinu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Poprvé viděno asi hned po Českých lvech, na kterých posbírala Záhrada co se dalo (11 nominací působilo, že ten film musí být dokonalý) a je fakt, že jsem byl tehdy docela zklamaný. No, dneska dopoledne jsem si tuhle magickou poetiku dal znovu a ze Záhrady jsem nadšený. Luknár perfektní a mladičká Zuza nádherná.
danielt90
danielt90
74 bodů
6
Pro příznivce levitace, urinoterapie a biblických výjevů asi fajn. Pro mě to bylo až zbytečně dlouhé.

Dodatečné informace

Původní název:
Záhrada (více)
  • Česká republika Zahrada
  • Česká republika Záhrada
  • Česká republika Le Jardin
  • Česká republika The Garden
Premiéra v ČR:
28. 9. 1995
Distributor:
Intersonic
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika, Francie
Čeština:
Zahrada je dostupný s českými titulky

Podobné