Killer

77%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Killer je jasným předchůdcem devadesátkových akčních filmů. Téměř nesmrtelný hrdina, který má u sebe "devadesátiranku" a kosí vše kolem sebe. Slepá herečka mi přišla spíše úsměvná - moc jí to nešlo a konec byl vyloženě trapný. Jinak akce jako taková velmi slušná a první polovinu jsem si docela užil.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Příběh je fakt břečka, navíc při své jednoduchosti nepřehledný, ale jak dá někdo Chowovi do ruky bouchačku, tak se dějí věci, nebo spíš Věci, nebo ještě spíš VĚCI!
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Přesně takhle nějak by to vypadalo, kdyby se rozhodl dnešní islámský stát točit výchovné ideologické bijáky. Jen hlavní hrdina by nebyl uhlazený charakterní sympaťák, ale uřvaný chladnokrevný debil s rozbitým holícím strojkem a s podobiznou Alláha nad postelí, a těch cca dvě stě lidí, co tady John Woo nechal pojít, by byli prostí občané, co mají rozum a momentální smůlu... Je to přestřelená (záměrně) a neemocionální (nezáměrně), ale tak efektivně a v ohromném tempu natočená nálož čisté filmové akce s příběhem, který drží pohromadě a nesklouzává k parodii sebe sama, až se mi skoro chtělo vlivem cinefilního adrenalinu taky někoho zastřelit. Úžasná práce se zvukovými můstky, vizuálními i zvukovými flashbacky a paralelismy podtrhnutými vtipně variovanými záběry pak posouvá Killera na pozici jednoho z řemeslně nejzajímavějších a nejinovativnějších akčňáků béčkových 80. let. S chutí se tím někdy prostřílím znova..
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9.5
Akční ukázka hongkongské filmové vyspělosti. John Woo chytil slinu, zužitkoval nabyté zkušenosti z předešlé produkce, přizval si k tomu svého dvorního herce a vytvořil nejpozoruhodnější postavu svých filmů. Tam kde jiným dával status akční nepřemožitelného stroje, tam Killer v podáni Chowa chybuje, nese následky, vinu a výčitky. Woo našel tu pomyslnou hranici mezi hrdinou a padouchem a přikládá jí stejný důraz, jako samotným přestřelkám, k nimž definice "krvavého baletu" sedí stejně, jako hrdinovi sluneční brýle a pistole.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
spolu s hardboiled vrchol HK tvorby johna woo. i ked to nema take mnozstvo akcie ako prave v neskorsom hardboiled tak po prvy raz je tu pravy "heroic bloodshed" ktory dostal woo-a na hollywoodsku mapu. pribeh je jednoduchy (a inspirovany melvillovym samurajom) a miestamy sa nevyhne typickej woo-ovskej melodramatickosti (pasaz so slepnucou spevackou), ale sceny medzi yun-fatovym zabijakom a policajtom dannyho leea su vynikajuce. ako je u woo-a zvykom vsetka akcia je na spickovej urovni (milujem fakt ze do ludi sa vacsinou striela z bezprostrednej blizkosti) a film i dobre vyzera vdaka kamere petera paua. skoda ze hudba obcas znie hrozne a niektore vykony su ako je v HK tvorbe zvykom na urovni parodie...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
9.5
Nejbrutálnější antiromance, pokud mluvíme o dechberoucím finále filmu. Tak drsné a především naprosto chladnokrevné vyvrcholení, jaké Woo dopřeje svým hrdinům, jsem myslím nikde jinde neviděl. Film je možná občas naivní v dialozích (jak to ke klasickým hongkongským akčňákům patří), přesto krásná ukázka filmového chlapského přátelství z obou stran, korunovaná dokonalou akcí. A jako bonus bezvadně vymyšlená scéna v bytě, kdy se zabiják a polda drží v šachu, zatímco jim slepá přítelkyně jednoho z nich dělá čaj. Pro mě asi to nejlepší, co Woo ve svém vrcholném období natočil.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Hong Kongská střílečka jak má být, Hollywoodem nezkažený John Woo je v plné ráži. Kulkama se fakt nešetří a tělama rozstřílenejma na kaši taky ne. 78%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Další Woo klasika, která je rozhodně nejlepší z celé jeho filmografie silný příběh, který je sice velmi naivní, přehnaný, ale v době vzniku (1989) určitě nebyl a když se přesto přenesu a k tomu ještě přeslechnu ty občas směšné dialogy, tak se náramně bavím a chrochtám blahem. Rozhodně jde o nejlepší akci, kterou Woo natočil, spousta kulek, krve, mrtvol a k tomu charismatický Yun-Fat Chow. Ke všemu geniální a dojemné finále. Zlatá Hong Kong klasika, která se již asi nevrátí, převeliká škoda.
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
9
Vzpomínka z dětství. Matná, ale přesto dostatečně působivá. The Killer mi v podstatě trochu připomínal GTA Vice City, akorát s o něco menší kapkou potrhlosti a větší kapkou serióznosti. Dokonale chápu, proč se jím inspirovali tvůrci jako Tarantino a Rodriguez, pokud jsou všechny Woo´ovi akčňáky takhle konzistentní, s dobrým rozvojem postav a (na onu dobu) technicky naprosto špičkově pojaté, mám se rozhodně ještě na co těšit. The Killer je vlastně takovým duchovním předchůdcem Johna Wicka, dobře udržuje rovnováhu mezi dialogovou a emoční stránkou mezi jednotlivými charaktery, čímž i blíže přirostou divákovi k srdci, a nadupaně napínavou akční jízdou, na kterou je "radost pohledět" (Get it?). I přestože to je z podstatné části akčnák, skvěle pracuje i s poněkud závažnějšími tématy, jakými jsou například čest, vina nebo i přátelství. Díky tomu je tak Killer velice unikátním počinem, jednoznačně dokazující, že i akčnáky mohou být něžné. Ale i tak stále uspokojivě násilné a krvavé.