I Spit on Your Grave

55%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
0
Co jde na něco takového říct? Nejdřív se hodinu znásilňuje a pak hodinu vraždí. A to že má nějakou hloubku? Jasně...
lamps
lamps
15 156 bodů
0.5
"Film", jehož distribuce by měla být zakázána, jeho stoupenci umlčeni a jeho jméno by už nikdy nemělo být vysloveno. A to neříkám kvůli nechvalně proslulé brutalitě, která na dnešní poměry už stejně nikoho nešokuje, ale protože maestro Zarchi tu stvořil jeden z nejlacinějších, scénáristicky nejpitomějších a nejnelogičtějších filmů, jaké si lze vůbec představit. Filmařsky i herecky žalostná, myšlenkově prázdná a neúnosně nudná slátanina, snažící se bez obalu atakovat ty nejodpudivější a nejzvrácenější pohnutky lidské mysli, za které se každý normální jedinec stydí a nejraději by je zcela vymítil z povrchu zemského. Idiocie a ohavnost, při níž mi nebylo dobře a po které přemýšlím nad tím, kam až se dá v mém milovaném filmovém umění klesnout. Povedený remake mám po tomhle ještě milionkrát radši.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
2
Je to amatérské, takže do hloubky to nesahá a technicky je to klasickej statickej starej film. Morálně to je snadno rozhřešitelné. Oběť měla veškeré právo to udělat. Provedení pomsty s oběšením a motorem podivné až nevěrohodné. Já však mám rád filmové násilí (umí být působivé v jakékoliv smyslu toho slova) a tak mě film držel alespoň skrz to, ačkoliv samotné scény znásilnění tu nemají takovou hrůznou sílu, jakou bych si dokázal představit. Měl bych si kvůli tomu taky dojít na vyšetření na psychiatrickou kliniku, jak o Zarchim tvrdí ve svém zaprděném komentáři z roku 2003 Lima? Co třeba Trier nebo Gaspar Noé, jehož "Zvrácený" je přirozeně kvalitativně zcela jinde? Ti by se taky měli nechat psychicky vyšetřit? Výpovědní hodnotou takového výroku je jen důkaz o omezenosti jeho autora.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Těšil jsem se na originál mého oblíbeného filmu (série) a v podstatě jsem dostal to co jsem dostat měl a asi nemůžu chtít víc s přihlédnutím na rok natočení. Každopádně hlavní hrdinka podává hodně dobrý herecký výkon během a po znásilnění, za to hvězdička navíc. 48%