101 dalmatinů

62%
101 dalmatinů

Roger navrhuje počítačové hry. Anita navrhuje luxusní módu v salónu démonické Cruelly De Vil. Bez přičinění svých psů by se ti dva v obrovském Londýně nikdy neseznámili. Naštěstí se Rogerův dalmatin Pongo na první pohled zamiloval do Anitiny dalmatinky Perdy a i když jeho vzplanutí zpočátku přineslo majitelům několik roztomilých nepříjemností (jako například podzimní koupel v jezírku uprostřed parku), všechno se rychle v dobré obrátilo. Zalíbení v sobě totiž našli nejenom dalmatinové, ale i Roger s Anitou. Je po svatbě. Zatímco Anita je teprve těhotná, Perdy už povila hromadu roztomilých štěňátek. Všichni jsou šťastní a film by v tu chvíli mohl skončit, kdyby do děje razantně nevstoupila ďábelsky proradná a zlá Cruellla. Již dávno ztratila zdravý rozum a místo srdce má nejspíš kus chladného mramoru. Od jisté doby je posedlá zvrácenou touhou po kožichu z jemných kůžiček štěňátek dalmatinů. A protože Roger a Anita odmítli nově narozené miláčky prodat, poslala Cruella své dva přihlouplé nohsledy, aby flekaté drobečky unesli přímo z pelíšku. Ďábelská Cruella má nyní už devětadevadesát štěňat a to bohatě stačí na kožich i s vlečkou. Zatímco si hrůzostrašný ras brousí svoje nádobíčko, zasněženou krajinou se mezi venkovským domácím zvířectvem nese zoufalé SOS. Přece nenechají povraždit tak roztomilá štěňátka...




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Asi jako každé dítě na světě,tak i já jsem kdysi miloval tuhle obrovskou psí smečku,kterou pro sebe chtěla ukořistit ďábelská Cruelly De Vil. Přesto,že se jedná o rodinný snímek mířené dětskému publiku,tak dokáže velmi dobře pobavit a pejsci jsou navíc roztomilí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Když je na scéně Glenn Close, film se proměňuje v úžasnou hyperstylizovanou avantgardní a energickou podívanou. Jakmile v obraze není, jde o unylou devadesátkovou komedii. Průměrné hodnocení tu je k ničemu - ten film zanechává ve svých nejsilnějších momentech ten nejlepší možný dojem v rámci toho, čím může být. Holt to nezvládá konstantně.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Roger dělá počítačové hry a Anita pracuje v módním salónu démonické Cruely De Vil. Bez svých psů by se pravděpodobně nikdy ani nepotkali, ale jejich psi se do sebe naštěstí hned okamžitě zamilovali a tak to zkusili i páníčkové. A byla z toho svatba. Jenže zatímco oba dalmatini už mají roztomilé potomky a žijí si celkem spokojeně, Cruela by ráda odkoupila jejich psí ratolesti a z jejich kožichů by si udělala, co by chtěla. Jenže to oba kladní hrdinové nechtějí a tak ďábelská Cruela vysílá dva neschopné nohsledy na loupežnou výpravu. Scénárista John Hughes už dělal takové rodinné pecky jako Sám doma a tentokrát si vzal na paškál rodinnou klasiku 101 dalmatinů a nechal natočit její hranou verzi. Film se stal kasovním trhákem a to hlavně díky roztomilým štěňátkům, ale také díky neuvěřitelné kreaci Glenn Close, která si svou zápornou mrchu náležitě vychutnala. Film se dočkal pokračování.

Dodatečné informace

Původní název:
101 Dalmatians (více)
  • USA 101 dalmatinů
  • USA 101 Dalmatians
  • USA 101 dalmatíncov
Premiéra v ČR:
27. 3. 1997
Země původu:
USA
Rozpočet:
54 mil. USD
Tržby:
320,69 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
101 dalmatinů je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce 101 dalmatinů


Podobné


Powered byJustWatch