Stáhni mě do pekla

66%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Horor v němž konečně Sam Raimi opět dokázal,že nepatří do starého železa a má stále co nabídnout. Atmosféra je správně hutná a obsazení hlavních rolí se taktéž povedlo. Příběh je sice trochu ohraný,ale natočený velmi originálně a hlavně i se slušnou dávkou černého humoru jenž je Raimimu vlastní.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
S kletbami není radno žertovat. Obzvlášť, když kletbu uvalí stará cikánka. Sam Raimi se po Spider-manovské trilogii vrátil ke svému oblíbenému hororovému žánru a natočil něco, co tu skutečně chybělo. Snímek, který děsivými scénami společně s děsivým soundtrackem vytváří nemilý pocit strachu s každé další minuty při myšlenkách nad dalším vývojem děje. Atmosféra je vskutku unikátní a to se jen stačilo zaměřit na tradiční hororové prvky. Sam Raimi ukázal, že na děsivý a zároveň zábavný horor stačí skutečně málo. Jen mít nápad a tvůrčí fantazii. Znalci počáteční tvorby Sama Raimiho dokonce ve snímku poznají i odkazy na jeho starší horory. Jako například žluté auto ve scéně, kdy hrdinka příběhu vstoupí do podzemní garáže. Stejné má Ash v ‘Evil Dead’. Snímek má také zcela reálnou zvláštnost a tím jsou bankovní úvěry. Kdo byl v bance podobně odmítnut, ví o zlosti k bankéři své. Snímek jako celek má tedy vše patřičné. Prezentace démoničností, tělních tekutin, strachu i humoru. To všechno se zhmotnilo v zábavnou hororovou etudu, ke které se dá po letech bez hanby a studu vracet.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nadšení sršící ze všech možných recenzí tohoto filmu není nakažlivé. Dostal jsem jen příjemnou podívanou. Popisovaných devadesát minut neobvyklých a nových nápadů jsem hledal marně, děj je velmi jednoduchý a zklamal mě hlavně konec, který nepřinesl žádný pořádný zvrat, jen šokuje svojí očekávatelností.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Asi jsem čekal něco krapet jinýho...a ani jako horror roku bych to nejspíš neviděl. Pro mě tady bylo prostě příliš hluchých míst, nevýrazný Long a předvídatelný konec, který pokud máte nakoukáno, není tak těžké předpovědět. Každopádně několik kultovních scén bych si i tak tady pro sebe našel. Rozhodně mezi nima povedou šílené bitvy s babčou a také závěrečné vymítání s mluvícím kozlíkem, kdy mi definitivně došlo, že tenhle film se prostě nesmí brát příliš vážně :) 6/10
Fingon
16 886 bodů
6
Pár lekaček, nechutná ježibaba, cool scény, ve kterých hlavní představitelka kuchá kočku či vykopává hrob, aby se v něm málem utopila a zcela předvídatelný konec.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
V hereckém obsazení jsou sympaticky promícháni úplní filmoví nováčci se známými tvářemi i ze starších horrorů (např. Justin Long, který uspěl převážně v komediálním žánru prorážel ve skvělém horroru Jeepers Creepers) a českého diváka potěší postava jménem Miloš v jedné z vrcholných scén filmu. Platí však, že v tomto filmu není slabý herecký článek. Po dlouhé době horror, který diváka razantně osloví a přitom nikdy nepřestane bavit a originálně strašit. Takže pokud máte rádi okultismus, černý humor a pořádnou porci hrůzy je Stáhni mě do pekla volbou pro vás.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
No dobrý to bylo. Mrazilo mě, jen ty lekací scénky mohli být ve větším množství. Jedna lekačka a... dlóóóóuho nic a... lekačka a opět dlóóóóuho nic. Dost slabých míst bych řekl. Efekty se držely hodně při zemi, dějově bych to i skousnul a trochu víc nechutností bych taky uvítal:-) Suma sumárum jsem se bavil i ''bál''.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
7
Sam Raimi se po skončení svojí kultovní a revoluční Spidermanovské trilogie s Tobey Maguirem opět vrací ke kořenům. A po řadě žánrových odbočkách se po 17letech vrací k žánru, který ho udělal.. V jednoduché premise, kde Christine pracuje jako bankovní úřednice s povahou všem pomáhat a neustále jim vycházet vstříc s placením hypoték. Ale už má dost jakým způsobem s ní všichni vyjebávají, jak nemůže dosáhnout povýšení i přesto, že dělá svoji práci velmi dobře, tak na některé její patolízalské kolegy nemá.. Takže když jednou dojde další starší klientka, která neví kudy kam s placením účtů, rozhodne se zachovat stejně jako její kolegové a za vidinou materialismu dá jednou přednost rozumu a nikoli dobrému srdci, a tak klientce staré paní odmítne pomoc v nouzi.. Jenže ženská se nedá, prosí, slibuje, a když nic nezabere, tak na Christine sešle kletbu, kterou proklíná její osobu a její duši tím stahuje do pekla... Kdo by tomu věřil.. Jenže Raimi diváka a hrdinku přesvědčuje na důmyslných lekačkách a vývoji jejího prokletí (v němž se párkrát trošku inspiruje americkým Kruhem), takže starší ženská asi nějakou moc opravdu měla.. Co s tím? Je to náhoda, dá se toho zbavit?.. Od úvodu jsem byl nadšený, skvělá hra s atmosférou, přístupem postav, a když všechno vrcholí satanským vymítáním, které je takové vesničtější obdoba té sladké uspokojivé tečky jako v Conjuringu.. Ale byl jsem bohužel zrazen a v závěru se příběh a Raimi dopustili naprosto tuctového a nevkusného zvratu, který malinko kazí celkový dobrý dojem.. Stáhni mě do pekla je skvělou připomínkou atmosféričtějších hororů, jaké nesázely jen na jumpscare, ale něco si sebou v příběhu nesly.. I když Raimiho režijní kreativita je upozaděna a jednoznačně jde tady na ruku mainstreamu, tak bych si to od něj dal líbit klidně znovu, jen příště už se nenechám tak nachytat... 70%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
2
Sam Raimi je režisér, ktorý vždy, keď niečo natočí, je z toho kultová záležitosť. V prípade Drag me to Hell sa jasne posnažil napodobniť jeho najslávnejší hororový počin - Lesný Duch (Evil Dead). No celý projekt dokázal tak kráľovsky posrať, že je to až neuveriteľné. Efekty aj na rok 2009 (až do doby, čo sa neukázal Avatar) stoja za úplné hovno, príbeh je dosť nevýrazný. Dej je poskladaný ako typický slasher, takže podľa zdravého rozumu sa tu orientovať nedá a typický Raimiho vyhrotený humor si to svoje miesto nenájde, pretože často preskakuje z vážnej scény do úplných absurdít a kazí to celý film. Ak je vám film schopný ponúknuť jumpscare, ktorý sa skladá len z vreckovky a hlasného zvuku, viete, že je niečo zle. Bohužiaľ, i keď mám Sama Raimiho v láske, tento film patrí podľa mňa k 98% všetkých hororov na svete, ktoré ani nestoja za zmienku.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Evil Dead revisited.