Zkažená mládež

76%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Z těch parchantů se mi místy chtěl zvracet.. no spíše jsem měl chuť je pořádně seřezat.. šikana byla je a bude, i já jsem se s ní ve škole samozřejmě setkal, ale dělali jsem si mezi sobou takové ty dětské a pubertální naschvály, což už dnes snad ani šikana není. Tohle je hnus. Pěkně surové zpracování filmu dodává autentičnosti. Mladí herci, zejména dvojice šikanovaných zahráli slušně. Celkově je to mrazivá podívaná..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Něktré filmy jsou točené jen kvůli tomu, aby byly dobré... a tohle je jeden z nich. Vybralo se téma, jehož scénář nemůže být nepůsobivý, vybral se styl natáčení, který nemůže vypadat špatně a vybrali se ti nejlepší herci, kteří byli v dosahu... Vzniklo poselství v pozlátku, na které nejde než pět ódy a chválit ho. Bohužel pro tvůrce to jde prokouknout. Film je sázka na jistotu, do které není přidaná ani špetka originality. Kamerové filtry jsou působivé, ale okoukané. Styl je zajímavý, ale bez jakýchkoli filmařských experimentů. Herci hrají skvěle, ale jsou to jen role. Navíc jsem ve filmu nenašel tolik zmiňovanou kontroverzi - tvůrci se naopak snažili, udělat film kontroverzní co nejméně. Krom toho je děj uspěchaný a konec přichází moc rychle na to, abych mohl uvěřit, že se to stalo. Děj se odehrává během týdne... nevěřím, že by se podobná událost mohla takto vyvinout během měsíce, natož týdne... Prostě nekonečná sázka na jistotu.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Zkažená mládež jakožto psychologický snímek o školní šikaně představuje přesně to, co od ní divák před zhlédnutím očekává. Dokáže bez problémů šokovat svým násilným a psychicky nahnutým obsahem a vyvolat v publiku silné emoce a starost o osudy hlavních hrdinů. Reálné zobrazení jejich utrpení a nekonečného ponižování je tak znepokojující, že každý ho nevydrží sledovat až do konce, i když se na plátně vlastně nic oplzlého nebo nesnesitelného za celou dobu neobjeví. V tomto ohledu je film zvládnutý na jedničku z hvězdičkou a neměl bych problém dát mu plné hodnocení. Ovšem i přes všechnu tu snahu jsem se nedokázal plně ponořit do příběhu a zbavit se vědomí, že to všechno se děje pouze v televizi. Prostě a jednoduše mne vůbec nezaujala ta filmařská stránka, chyběl mi tu ten tvůrčí elán, s nímž by se měly takové etické náměty zpracovávat, a i přes naprosto smysluplný a skvěle gradovaný příběh nemůžu odhlédnout od toho, že snímek ve mně svým chladným pojetím žádný dlouhodobý dojem nezanechal. Zmiňované Zlo mezi námi mi vychází v tomto souboji určitě jako vítěz..
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
klassA
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Takovýhle hajzlové si zastřelit zasloužej. Pokud by mi dělal někdo takovýhle sviňárny, tak bych ho spíš pobodal a neohrožoval tim celou školu, ale takhle to jde taky. Po takovým nátlakem jako byli hlavní představitelé jsem naštěstí nikdy nebyl a snad nikdy nebudu... Radši nechci vědět čeho jsem schopen. Škoda toho pomalejšího začátku, ale ten konec jsem si užil. Celkem rychta.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Proč tu jsou všichni tak vážný? Jak se říká, co tě nezabije, to tě posílí, a při střelení dobrého vtípků dvakrát tolik. Mám takovou srandovní historku, představte si, co mi včera říkala holka; prý že jsem pedofil, myslím si, že vcelku silné slova na sedmiletou..
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
8
Šikana je hodne bolestivá téma, hlavne pre niekoho, kto si tým sám prešiel. Prekvapuje ma, že väčšina ľudí sa na to len nečinne prizerá a iba málokedy sa nájde „hrdina“, ktorý sa triedneho chudáka zastane. A ak sa aj niekto taký nájde, tak na to doplatí. Možno práve preto sa ostatní držia v úzadí. Raag sa tejto témy ujal vcelku slušne a ponúkol nám šikanu v dosť reálnom obraze. Trošku ma však zamrzel záver, ktorý bol pre mňa málo uveriteľný a prišiel tak narýchlo.
Bordoshut
1 647 bodů
10
Zkažená mládež: Tohle estonské drama se pohybuje někde za hranicí toho, co by si běžní smrtelníci měli troufat hodnotit a posuzovat podle všedních škatulí. Jedná se o neuvěřitelně surovou, realistickou a dechberoucí výpověď o šikaně, která je ještě ke všemu podložena skutečnou událostí. Kritizovat amatérský vzhled snímku, český dabing nebo snížit hodnocení na méně než 5* by pro mě bylo jako naplivat lidem, kteří kdy museli šikaně čelit, do tváře.
Dzany
Dzany
408 bodů
8
Scénář moc tlačí na pilu. Divákovi emoce jsou ždímány moc okatě a i když celkový děj (i přes jeho silnou autentičnost) postupně graduje až k famóznímu finále, ve kterém (bohužel) divák soucítí s Joosepem a Kasparem navzdory tomu, co udělali, není snímek podán s takovou dravostí a precizností, jako ostatní filmy tohoto druhu. Přesto, ale doporučuju nejen těm, kteří to měli na základce, stejně jako já, těžší než ostatní 'frajeři'. Zlatá střední.
kath
kath
150 bodů
9
Tady musím říct, že se jedná o film, který vždycky patřil, patří a nejspíš nějakou chvíli ještě patřit bude mezi mé nejoblíbenější. A jak už tady napsal někdo přede mnou, není jen pro ty, pro které základka a v ní banda tupých spolužáků s boxerem v kapse nebyla zrovna procházka růžovou zahradou (obzvláště procházka od šaten ke třídě a od třídy do kabinky, na záchod, že?!) Na základní škole se to u nás pochopitelně vyskytlo taky (na jaké se šikana nevyskytuje), i když mě konkrétně se tenhle problém vyhnul docela obloukem, brala jsem tenhle film vždycky jako dobrý varování před tím pověstným ‚zavíráním očí‘ a ‚děláním mrtvého brouka‘. Bavil mě děj filmu, bavili mě herci. Kdo neviděl, doporučila bych i asi sedm hodinových ‚filmů‘ životy poté (či jak se to nazývá). Já dlouhou dobu ani nevěděla, že něco takového vůbec je a musím říct, že jsem byla ráda, že jsem je objevila. Myslím, že by se tohle v rámci nějakým VkO a VkZ, Dě nebo SV či podobných blbostních předmětech na základních školách pouštět mělo. Jak to skončí, asi každý věděl už za první dvacítkou minut filmu, ale to u mě nic nemění na tom, co jsem napsala. 90%