Paranormal Activity

55%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Mladý pár se přistěhuje do nového domu a prostě žijí. Samozřejmě je po ruce kamera a tak vzniká přirozené video, jaké dělá kde kdo. Dnes hlavně smartphonem, že? Postupně se však dozvídáme patřičnou zajímavost, která vede k určitému nadhledu a přesvědčení co se týče náhlých nočních podivných událostí, které se začnou projevovat a které pomaloučku nabírají na intenzitě. Found footage tentokrát z domácího prostředí. Takže žádná parta lidiček točící dokument, ale tentokrát pouze ryzí domácí video. Námět je tedy jasný, děj zásadní a nejjednodušší, jaký mohl být a skutečně pomaloučku houstnoucí atmosféra. Takže žádné obludy, žádné kýble krve a utržené kusy těl, žádné lekačky. Film skutečně jedoucí na atmosféře, u kterého se vyplatí sledování v naprosté tmě a za naprostého ticha, jinak film nevynikne tak, jak by mohl. A že to není děsivé? No, jak se to vezme. Takových kritizujících hrdinů po světě chodí. Jedinou vadou na kráse je konec. Ten je dosti vlivem mírného vývoje událostí dosti přes čáru a nepomůže tomu ani připojený konec alternativní. Tím v podstatě nic vylepšeno nebylo. Škoda, protože co se týče přirozených paranormálních jevů, mělo to svůj potenciál.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Zbytečná a nudná kopie Blair Witch, která krade veškeré její prvky, ale není ani zdaleka tak povedená. Příběh je zoufale nepůsobivý a táhne se. Námět dobrý, ale zpracování nestačí. Stálo to patnáct tisíc? Ani tenhle rozpočet tu není znát. Pointa je žalostně nešokující. Herci nezajímaví. O nějakém strachu nemůže být řeč. I jako někdo, kdo hodně obhajuje Blair Witch, musím říct, že je to hovadina. Když jdu v noci na záchod, zažiju větší dobrodružství než sledováním tohohle filmu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Aha, tak tohle je to slavné PA. Dost nesympatický pár (nemůžu si pomoct), který plká a plká a sem tam se v noci v ložnici něco pohne. Nápad za milion, tržby za neskutečných 200 mio, ale počítám, že nasraných diváků v kinech muselo být asi taky požehnaně..
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Tenhle koncept mi přišel originální a na poprvé to bylo opravdu překvapivé. Navíc ten super konec. Já si myslím, že tenhle film obstojí i proti spoustě filmům, co stály i nějaké peníze.-)
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Podle mě je tohle naopak mnohem atmosféričtější a děsivější než celý slavný Blair witch, noční záběry jsou opravdu dokonalé a moc bych je nedoporučoval méně zdatným divákům. Bohužel snímek dost dojíždí na malinký rozpočet a z toho plynoucí šíleně nudnou výpravu, kdy víc jak polovinu filmu sledujeme amatérské záběry na hádající se a navíc strašně nesympatické herce. Ovšem po setmění to všechno vypukne naplno, každou nocí více a více stoupající zoufalost je tu hmatatelná a při některých scénách mi tlouklo srdce jako splašené. Pak se sice zase rozední a celá atmosféra je v trapu, ale i tak dokáže Paranormal Activity vyvolat hodně nepříjemný spánek a jen tak si to znovu nepustím.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Těch 60% jsou za paranormální aktivity v noci, až mi běhal mráz po zádech. To se musí pochválit. Ukázka videa na notebooku holčiny co si ukousla ruku trochu zkazil dojem z jakože "skutečné" události celého filmu. Spíš to přípomínalo vymítače ďábla. Jako celek jde o nadprůměr.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Potenciál to má, ale mluvit o hororu roku (nedej bože desetiletí) je naivní. První hodina je jedna velká nuda, během které jsem několikrát regulérně uvažoval nad tím, že to vzdám. Ne že by se ve filmu nic nedělo, ale rozhodně se tam 1) neděje nic, co bysme neviděli jinde, co 2) bysme jinde neviděli lépe a s 3) lepšími herci. Konec ale graduje. A to ohromně. Finální třicetiminutovka je neuvěřitelně strhující (jak jen to jde z pohledu „jednoho rohu“). O kolik byly blbější první dvě třetiny, o to lépe funguje třetina poslední. Během jedné chvíle mi projel takový mráz po zádech, jako snad ještě nikdy. Právě to vehnalo v mých očích Paranormal Activity nadprůměrné hodnocení. Revoluci ale nehledejte. Je to šikovný marketing s jedním opravdu dobrým nápadem. Nic víc.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
4
Tohle je ten všemi vychvalovaný SCARY MOVIE???...Hodně jsem od tohohle filmu čekal a možná i proto jsem HODNĚ zklamanej!!!
Standa.
Standa.
6 180 bodů
5.5
Když to shrnu, tak to je fakt docela nuda s pár "jakože" strašidelnými momenty.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
4
V roce 2007 to ještě strašidelný bylo, bylo tam to zahalení a konečně někdo přišel s pořádnou duchařskou lekačkou, točenou nekvalitní kamerou, ale když jsem to viděl nedávno znovu, tak nechápu co se mi na tom líbilo. Je to film o hovně a lekl jsem se snad jednou. A co je nejdůležitější: nepamatuju si snad jedinou scénu. Vůbec mě to nevzalo.