Kiss Kiss Bang Bang

73%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Dlouho jsem se na to těšil, ale jsem zklamaný. Nepřesvědčivý voiceover v samoúčelných blbinách, které se hodně snaží být edgy, mě ale nebaví je sledovat. Nakonec vlastně docela průhledné a mechanické.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Shane Black je tvůrce ke scénářům akčních pecek jako Smrtonosná zbraň nebo Poslední skaut, ale také režisér třetího dílu Iron Man. Kiss, Kiss, Bang, Bang byl jeho režijní debut, kterému dnes náleží v určitých kruzích dokonce kultovní status. Žánrově spadá snímek do kategorie film-noir, takže se těšte na přiznané béčko, které ma za cíl pouze diváka pobavit. Black snímek ozvláštňuje vtipným ,,komentářem hocha z drsné školy“ mimo obraz, brilantními hláškami a atraktivní vizuální formou. Dokonce komunikuje s divákem způsobem, že po jednom obzvlášť vypečeném dějovém zvratu, žádá diváky, aby laskavě neházeli na plátno popcorn. Film táhnou dva odlišné typy se jmény Harry a Perry při společném případu, které představují skutečně skvělí Robert Downey jr. a Val Kilmer, mezi kterými výborně funguje pověstná chemie. A cestu si k sobě našli i během natáčení, protože Val Kilmer s kolegou Downey jr. držel basu a věda to, že ho pustili z léčebny, kde se léčil ze závislosti z alkoholu a drog po celou dobu natáčení nepil. Mimochodem Perry, ve filmu s přezdívkou Buzik je jedna z prvních gay postav v hollywoodském studiovém filmu. Black z toho také křeše docela vtipnou hlášku.“Buzík Perry, ty seš vážně buzík?“ a Perry odpovídá:“To nejsem, ale o tu přezdívku bych nerad přišel.“ Hudbu k filmu skládal John Ottman, se kterým jsme na Realfilmu natáčeli rozhovor v Chotěboři a jako inspiraci mu měla sloužit hudba z bondovek. Konkrétně měl „vykrást“ titulní melodii Thunderball, ale měl se i inspirovat hudbou k žánrovým špionážním snímkům z šedesátých let. Každopádně určitě si přehrajte tuto úvodní titulkovou sekvenci, to je opravdu majstrštyk. Objektivní průšvih u tohoto filmu nastal někde ve fázi výroby, kdy si pár lidí asi zjevně vjelo do vlasů. Studio chtělo do hlavní role Harrisona Forda a nabízelo dvojnásobek produkčních nákladů, které byly vyčísleny předběžně na 10 milionů. Ford však odmítl, producent Joel Silver obsadil méně známé a v bulváru dost frekventované průseráře a tvůrci rozpočet navíc o polovinu přešvihli. V momentě, kdy film uvedli na MFF v Cannes, kde sklidil ovace vestoje a bouřlivý potlesk, tak si mysleli, že mají vyhráno. To byl omyl. Ani nadšené kritiky nepřesvědčili studio, aby film pustilo do více než 160 kin, což je asi jako dvojka Bony a klid. Film se tak stal kasovním propadákem, i když se mu docela dařilo v Evropě. Svědčí ale v tomto případě návštěvnost o kvalitě? Ale kdeže. Tento film se totiž po hříchu vyvedl. Nečekejte však žádný artový titul, ale špičkově natočený žánrový snímek s chytrými vtípky, hodně rychlém tempu a s řadou vizuálních vtipů. Zkrátka s tímhle filmečkem si filmaři i herci užili dosytosti a soudě dle dnešních ohlasů na tento téměř deset let starý film je jasné, že se jim úsilí natočit buddy movie skutečně povedlo.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Snímek je vlastně pouze další lehce nadprůměrnou akční-krimi-komedií, která není zdaleka tak originální a cool, jak se nám snaží již od úvodních sekund naznačovat, a výrazně nad vodou ji drží jen skvělé herecké výkony a ten trochu neotřelý pohled na dnešní Hollywood. Hlavně Downey je klasicky výborný a kraluje každé scéně, ale i Michelle Monaghan s velkým výstřihem má něco do sebe. Celkově potěší to netradiční pojetí tradiční zápletky a všudypřítomná snaha o nějakou humornou vložku, která navíc většinou končí úspěšně, ale stále jsem se nemohl zbavit pocitu, že větší scénáristický brak co se jednotlivých scén týče se jen tak nenajde. Ovšem to nic neubírá na vědomí, že jsem se přeci jen skvěle pobavil, 100 minut rychle uteklo a nelituji ani jediné, kterou jsem pro tenhle snímek obětoval. "Víš, co je ve slovníku pod pojmem idiot?"-- "Moje fotka?"-- "Definice idiota, která na tebe sedí.." :D
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Zábavná komedie se skvělými herci. O stupeň lepší film než jeho žánroví kolegové.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
6
Scénáristická ikona Shane Black, které je podepsán pod kultovními akčními kousky jako Smrtonosná Zbraň anebo Poslední Skaut poprvé usedá i na režisérskou stoličku a představuje divákům svůj debut, v němž poprvé výrazně sází na komediální prvky (za lehký pokus anebo zábavu pro pokročilé se dá označit Poslední akční hrdina).. Ono není divu, že se Black ujal svého scénáře sám, když v předchozích dílech opakovaně vyjadřoval nespokojenost, jak je jeho text uchopen a co s ním i taková filmařská esa jako Tony Scott nebo Richard Donner provádějí. Nevíme, jak by jeho skripty vypadala, když by jim vtiskl on sám vizuální podobu, ale o divočejší podívanou by asi nebyla nouze... Možná právě Kiss Kiss Bang Bang je nejlepší ochutnávkou toho, jak on sám vnímá akční film s prvky komedie. A chtěli by jste takovou Smrtonosnou zbraň? Já teda ne. Tenhle film bude navždy tím, který nám divákům vrátil Roberta Downeyho Jr. a právě díky téhle šanci se jeho kariéra znovu nakopla, až ho nakonec později na piedestal vrátil Marvel, když se právě i během natáčení ještě léčil ze svých závislostí, na jichž mu celý štáb vyšel nejvíce vstříc.. Příběhem je absurdní námět, kdy je zloděj Harru donucen kvůli lásce nucen předstírat, že není zlodějem ale naopak policistou, což ho dovede až k vyšetřování vraždy.. Ovšem nakonec má Harry víc štěstí než by čekal, když zjistí, že by možná mohla samotná vražda vést k němu samotnému.. Jedná se o takovou odlehčenou buddy movie s netradičním hlavním duem, plnou vtipu hlášek a nakonec i docela fajn příběhu.. Jen jde o tak netradiční žánrovou směsku, v níž se tvůrci snažili uspokojit všechny divácké preference, že tu se více tlačí na linku s vyšetřování, pak se rozvíjí milostný vztah až se přejde k čisté přestřelce.. Psal to Black celé jako parodii? No, rozhodně to v sobě něco má a takhle energického Downeyho si dám vždycky.. 60%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Black zvolil trochu jiný styl. Sice tu má pořád dva pitomce, co se připletou k průseru a díky nevyzpytatelnosti se člověk pořád baví a ani na minutu nenudí. Jen škoda, že některé vtipy vyzní do prázdna. Naštěstí u některých jsem se popadal za břicho a nasmál se, jako už dlouho ne. Kiss Kiss Bang Bang je zajisté zajímavý mix, který se vymyká všemu, co jsme doposud viděli. Drhne sice v celku, ale v momentech je bezkonkurenční.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Fakt dobrá komedie. Shane Black se znovu předvedl. Robert Downey jr. perfektní a Val Kilmer znovu překvapuje - tentokrát v dobrém. Corbin Bernsen si ty svoje úchyláky a záporáky osvojil taky dobře. Scénář trochu překombinovaný, ale při troše pozornosti nit příběhu utéct nemůže. Dobrá zábava.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
6.5
Tento snímek je zajímavý. On má svou kouzlo a je dobrý, ale něco jsem nepochopil... zápletku. A to byl docela problém. Snímek byl totiž velmi zajímavý a byl i poutavý a Black je zřejmě úžasný tvůrce (Iron Man 3 to dokazuje), ale tato napodobeniny Podfu(c)kárny (mně to tak připadalo) mi neseděla. Záplatka bylo opravdu zapletená a zapeklitá, a chvílema jsem vůbec nevěděl oč jde. Čas mi poté možná dovolí, abych to mohl pochopit, ale zatim ne. Jinak docela dobré hlášky.
farb
farb
2 064 bodů
9
Neskutečně uhozená a zábavná komedie, která sice v poslední třetině trošičku ztrácí dech, ale přesto mě pravidelně posílá do kolen. Shane Black je bůh!
karlik4801
1 942 bodů
8
Celou dobu jsem se kochal dobrou podívanou, akční, krimi a hlavně komedie. O celkovou zábavu je zde postaráno, může za to hlavně vynikající Downey, který zvládl jak dramatické, tak komediální scénky. Všichni herci nijak snímek nekazili, Shane Black si umí vybrat, navíc je skvělý režisér, všechno totiž bylo zvládnuté na jedničku. O pořádný děj tu není nouze, protože on umí napsat i nápaditý scénář