Utržený ze řetězu

75%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Zajimavý guláš dle receptu Luca Bessona,který podle zdejšího hodnocení chutnal mnohým uživatelům. Jet li je prostě bestie,která když se utrhne,tak to stojí za to. Nepotřebuje k tomu vlastně říct ani slovo. Akční scény mají koule a souboje vypadají přímo božsky.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Impozantní a silný akční snímek s bojovým uměním, který má kupodivu i příběh. Příběh o lidskosti a hlavně o smyslu života. Jet Li stále ve skvělé formě a tak se tu předvede přesně tak, jak je od něj očekáváno. Jeho výkon je jako obvykle velkolepý a doslova vyrážející dech. Za scénářem stojí Luc Besson a dá se usoudit, že za ním stojí skutečně kus scenáristické práce. Veškeré charaktery daných postav pojal jak nejlépe mohl. Dialogy ostré jako břitva (alespoň v originále) až to zní na první pohled děsivě. O akci tu však zcela nejde, i když si ji divák užije více než dost. Příběh je především o lidské povaze a zranitelnosti člověka. A ve spojení s takovouto akcí se tvůrcům vskutku povedl brilantní kousek. Styl HK je neoddiskutovatelný. Akční kamera, vynikající obrazové nájezdy, atmosfericky velice vhodný filtr. Má to celkově hloubku a styl. Po snímku ´Polibek draka´ se jedná o druhou spolupráci s Lucem Bessonem a opět to dopadlo na výbornou.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Jet Li jako trouba na obojku, ale běda pokud strejda Bart řetěz strhne. Bitky jsou parádní, děj ale podivný, a ta až mysteriózní provázanost s klavírem, matkou a haluz v podobě potkání slepého dobrotivého Raye Charlese až k zasmání. Ale jak říkám, ty bitky jsou hodně fain. 5/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Dost slabý film s nevhodnou roli pro Liho. Boj beru jako spestření ale jako celek je to otrava.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Docela zajímavý mix kulturně odlišných filmových kultur, které se krásně doplňují. Střihově a příběhově dominuje francouzský styl, kterému v dialozích vypomáhá styl americký. Jakmile ale dojde na bitky, cítíte každou bolest a představí se vám to nejlepší, co Hong-Kong v tu dobu měl a uměl (za což může zajisté vynikající choreograf Yuen Wo-Ping). Celkově to drží solidně pohromadě, vymyká se to tradičním akčním filmům a přestože bitek je méně, než většina lidí chce, mají naštěstí drive a velkolepost, takže to odpustíte. Zbytek už režijně zvládá Leterrier utáhnout i v dialozích a flashbackové pasáže mixuje zajímavým stylem a filtry. Solidní zábava, která se drží na tenkém ledu, ale naštěstí nikdy nepropadne skrz.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Jeden z filmů, který si zaslouží být v topce, ale bohužel se tam jen o kousek nevešel. Unleashed jsem si oblíbil hned od prvních minut. Celý ten úžasný netypický příběh, vizualizaci filmu a v neposlední řadě výkony herců, kteří excelují. Jet Li podal nadpřirozený výkon a předvádí tu to nejlepší ze sebe. Choreografie soubojů je fascinující a mě jen spadla brada a čuměl jsem s otevřenou pusou co Jet Li dokáže. Miloval, miluju a budu milovat tenhle úžasný film. Jeden z mála filmů na který nikdy nezapomenu.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Akční stylovka. Všechno na mě působilo jako Ritchieho styl v kvalitním střihu a záběrů kamery. Ikdyž má Ritchie všechno v malíčku (velké množství postav a výborné nápady), za to L. Leterrir se v Evropě mezi elitou neztratí. Jeho klišé KURÝR je dávno pryč a nasazuje lat'ku o několik levelů výše. Výborný námět v drsném prostředí nelidských podmínek (pes) obaleno v jednom muži Jet-Li (životní role). Leterrier neztrácí tempo a všechno co jsme si kdy přáli (v mladém věku) je na nás namířeno v nejlepším možným efektu. Samozdřejmě se do nás Leterrier trefil. Jako vždy výborný Morgan Freeman (jako když člověku v nejhorší chvíli podá anděl pomocnou ruku) a drsný, ale za to skvělý Bob Hoskins. The cruel world. Evropská špička ve svém žánru.
Medúska
Medúska
947 bodů
9
Výborný film. Totálně mě překvapilo, jak dokázal Jet Li zahrát "psa Dannyho". Smutné oči, odevzdaný výraz, naprostá oddanost...dokud.... No prostě film doporučuji, ukázal, že umí taky hrát, ne jen se s někým mlátit.