Vojáci jejího veličenstva

48%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
3.5
Na snímku jde poznat evropská produkce,ale to neberu jako negativ. Těch amerických válečných filmů plných krve a výbuchů je natočených tolik,že Vojáci jejího veličenstva alespoň trochu provětrali stereotypy tohoto žánru. Pro mne byl tahákem tohoto snímku Matt "Joey" LeBlanc,které si nenechám ujít v žádném snímku. Snímek má celkem dobrý příběh a herci jsou fajn,ale celý film za celou dobu nevystoupil z průměrnosti.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Od dob úspěchu dodnes uznávané klasiky 'Někdo to rád horké' (1959) bylo téma převlékání mužů za ženy honosným tématem pro spoustu filmů, které se používá dodnes. A tak tu máme další bláznivou crazy komedii v řadě, tentokrát v žánru válečném. A co víc. Inspirované skutečnou událostí. Agenti britské speciální služby musí v Berlíně proniknout do továrny vyrábějící kódovací zařízení Enigma s úmyslem přístroj získat. Vlivem daných okolností však ale v ženském přestrojení. O trapasy a humorné situace tak rozhodně není nouze. Jenomže odsaď pocaď. Nápadů je tu sice více než dost, ale těžko říct jestli je to zubem času, celá ta legrace nějak zešedla. Anebo je to snad i tím, že se po tolika letech jedná už o dost otřepané téma. Jeden gag střídá druhý, takže o nejrůznější blázniviny nouze není, ale nějak tomu chybí ten správný šmrnc. Anebo v tom je nepochopený břitký anglicky humor? Každopádně snímek za vidění stojí, jen je potřeba od toho nic výjimečného neočekávat.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Ač se jedná o snímek Evropský, svou atmosférou a stylem mi velice často připomínal Britské sitcomy. Jejich kvalit sice nedosahuje ani zdaleka (jakákoli epizoda čtvrté série Černé zmije nabízí podstatně solidnější zábavu), ale najde se zde několik podařených momentů, slušný příběh a především sympatické obsazení, které odvádí v ženských šatech vskutku zábavný výkon (v těch šatech jsou totiž většinu času muži). Nikterak velká podíváná, ale celkem příjemných nenáročných 100 minut...