Nádherná Zelená

72%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
avenis
avenis
7 909 bodů
8
Z dnešního pohledu až vizionářsky přesně trefeno do černého. V době svého vzniku byl prý film dokonce zakázán, dnes dokonale zapadá do ekoteroristického trendu doby. Proto jsem opět rozpolcená. Myšlenka i vtip jsou v pořádku, dnešní kontext s realitou mě děsí. (Zelená dobrá myšlenka je znásilněna a zneužita k obrovskému finančnímu toku, ale ne pro dobré účely.) Film nabízí mnoho vtipných scén i slovních hříček, ale jak to u Francouzů bývá, je to hrozně rychlé a četba titulků skoro znemožňuje sledovat herecké výkony. Takže pokud z toho má být maximální zážitek, musí se člověk podívat vícekrát.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Originální a svěží komedie Nádherná komedie parodující nesmyslnost naší takzvaně "vyspělé" moderní společnosti, dlouho jsem se tak nepobavil. Skvostné vhledy do šílenství našeho způsobu myšlení a přál bych si více filmů, které jdou takhle daleko a neuvíznou v zaběhaných klišé. 100%
Mikik4444
3 885 bodů
10
Perfektní a úplně trefné do této doby i když je to starší. Chtělo by to 2 díl.
daniel.x5
11 bodů
8.5
Dost jsem se u toho bavil. Takhle nás musí vidět mimozemšťané nebo nějaký kmen z Amazonského pralesa, který ještě neobjevil naší civilizaci.