Exterminátor

61%
Exterminátor
Exterminátor
Část města Los Angeles se roku 1999 stává válečnou zónou, kam se odváží jen gangy, ti, co nemají na vybranou a musí zde žít a pak ještě ti nejhorší z nejhorších. Uprostřed tohoto pekla se nachází škola, kam právě nastoupili noví učitelé. Nikdo ale netuší, že tito učitelé nejsou lidé, ale bývalí vojenští roboti, kteří byli upraveni a mají zde nastolit pořádek a disciplínu. Vše jde zpočátku dobře, ale po čase se experiment vymyká kontrole a roboti se opět vrací zpátky k vojenskému naprogramování, které má jednoduchý zákon - zabij, nebo budeš zabit!



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Ve své době velmi populární kyborgové proti gangům složené s žáků jedné střední školy, kteří ze školní budovy a přilehlého okolí udělali doslova bojiště. Byla to výzva, která sice již neměla šanci v tak ohromném počtu podobných snímků přinést něco nového, ale zdařilo se. Nasazení kyborgů do školy coby učitele za asistence vývojářů velmi připomíná snímek ´Univerzální voják´. Ten však vznikl o dva roky později, takže je zřejmá neustálá recyklace námětu i na pole velkorozpočtových filmů. První polovina snímku je ve vývoji děje, takže se jedná spíše o dramatizaci, ale ta druhá už je, co se týče akce, velmi plodná a o to tu jde především. Dejme stranou jistou naivitu a koncepčnost děje. Na tohle se dá i po letech dívat a čert vem, že tu jsou viditelné odkazy na slavného ´Terminátora´. Dějová linka kyborgů je vlastně z tohoto snímku kompletně převzata, ale jelikož se nejedná o takto postavený jediný film, nijak to ani nevadí. Hlavně že se to tu řeže hlava nehlava, čímž má akční fanoušek doslova orgie. Dnes už pozapomenutý akční videosnímek a je to vcelku škoda. Akční zábava která se neztratí.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Velice ''výchovný'' akční film. Takovéto výchovné metody bych v některých případech uvítal i v dnešní době. Jedná se o velice solidní ''terminátoří'' filmek. Super podívaná.

Dodatečné informace

Původní název:
Class of 1999 (více)
  • USA Exterminátor
  • USA Class of 1999
  • USA 1999 - terrore in classe
  • USA Clase del 99
  • USA Curso de 1999
  • USA Die Klasse von 1999
  • USA I taxi tou '99
  • USA Klasa 1999
  • USA Sinif 1999
Země původu:
USA
Rozpočet:
5,2 mil. USD
Tržby:
2,46 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Exterminátor