Vzpomínky na Afriku

81%
Vzpomínky na Afriku

Robert Redford a Meryl Streepová hrají hlavní role v tomto slavném filmu od oscarového režiséra Sydneyho Pollacka. Tento mistrně natočený a překrásně výpravný příběh hluboké lásky a bolestivé ztráty získal roku 1985 Oscara za nejlepší film, za režii, za adaptovaný scénář, za kameru, za původní hudbu, za výpravu a za nejlepší zvuk. Vzpomínky Na Afriku patří mezi největší romantické filmy všech dob. Vypráví poutavý a pravdivý příběh Karen Blixenové (Meryl Streep), ženy obdivuhodně pevné vůle, která se svým nevěrným manželem (Klaus Maria Brandauer), řídí kolem roku 1914 kávovou plantáž v Keni. Ke svému překvapení začne Karen brzy zcela propadat kráse této exotické země, místních lidí a tajemného bílého lovce (Robert Redford).




Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Tenhle film mě zkrátka neoslovil..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
"Krásný" film ve všech smyslech toho slova. Bohužel, někdy to je až moc očividné a neumím si například představit, že bych měl někdy zvláštní chuť podívat se znova. Přesto si neumím představit, jak by to mohlo být lepší.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Dokonalá hudba, dokonalá kamera, dokonalí herci. Trio Redford, Streep a Brandauer nemá chybu. Tenhle film je skutečný klenot a ukázka toho, že film je regulérním uměním, který se může směle měřit s malířstvím. Málokomu se podařilo natočit epický milostný příběh tak dobře jako Pollackovi.

Dodatečné informace

Původní název:
Out of Africa (více)
  • USA Vzpomínky na Afriku
  • USA Out of Africa
Premiéra v ČR:
1. 3. 1989
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
31 mil. USD
Tržby:
227,51 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch