K smrti odsouzený uprchl

82%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Opravdu moc pěkný snímek muže, který těsně před svou popravou uteče z vězení. Je to syrové, uvěřitelné a zajímavě zpracované. Většinu filmu vypráví sám hlavní hrdina a moc dialogu mezi vězni ve snímku není, což je možná dobře. Takový film se dle mého názoru už natočit nedá.. je úsporný a emoce "krátce" po válce byly ještě živé.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Nevím, co si o tom mám myslet. Ten film je v podstatě velmi jednoduchý, vězeň si v něm prostě připraví plán a bez jakýchkoli komplikací ho provede, přesto je to svým způsobem velmi zajímavé a tak čistých snímků moc není. 70 % je ale mé maximum pro tento přístup.
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Útěk z vězení po francouzsku - a nesmírně realisticky. Komorní vyprávění je sice studené jako psí čumák a vedlejší postavy působí svým chováním i promlouváním jako pouhopouhé potřebné kulisy, avšak coby vylíčení skutečných, deprimujících událostí jsem tomu jednoduše věřil. V jednoduchosti je někdy síla a tenhle klasický snímek, byť nepatří zrovna mezi nejtypičtější zástupce tohoto motta, je toho přeci jen příkladem..