Poslední legie

52%
Poslední legie

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Dobrodružný příběh z dávných dob Římské říše má viditelně velmi chudou výpravu, což je, jak jinak, ovlivněné hlavně velmi malým rozpočtem. Scénář není zase až tak špatný, ale televisnost tomu moc na velkoleposti nepřidává. Těžko říci, proč to bylo točeno pro plátna kin. Na druhou stranu je ale zase fakt, že je dnes už divák dosti zmlsaný ohromnými pixelovými efekty a triky, takže když se objeví něco daleko obyčejnějšího, nedokáže to už vřele přijmout. Takových filmů v 50. - 60. letech vznikalo nebývalé množství a tento by se k nim mohl bez problémů zařadit. Film není jenom o efektech a na to se už bohužel nějak zapomíná. Snímek ´Poslední legie´ má skromný avšak dobrý děj, plno válečných scén a v jistém smyslu i myšlenku. Příběh stavěný na bájích a legendách má svůj základ ve svých daných standardech. Je to určeno převážně pro mladé diváky a tím je to také celé stavěné. Takže byť fanoušci efektů nad tímto počinem ohrnou nos, ostatní si celý příběh o mladém hrdinovi nesoucí jméno Romulus Augustus rádi vychutnají.
Pas
Pas
6 225 bodů
2.5
Beznadějná legie Za málo peněz se prostě někdy nedá udělat hodně muziky. Zde to platí dvojnásob. Ze začátku se zdá, že by film mohl fungovat, ale postupem času zabředá do stále hlubší a hlubší žumpy. Herci znudění, akce bez nápadu a logika scénáře mi připadala, že ho psal někdo bez mozku. Pár hezkých momentů film měl, kostýmy a hudba se také povedly, ale z takovéto legendy se dalo vytřískat setsakramentsky víc.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
5
Teda když už někdo sežene Bena Kingsleyho do role Merlina, Colina Firtha do role ochránce posledního římského císaře a zamilovaného školáka z Lásky nebeské do role tohoto mladičkého císaře a když už má vcelku slušný nápad natočit příběh, který předcházel vzniku artušovských legend, čekal by divák, že z toho vznikne něco víc, než jen nemastná neslaná podívaná s výpravou na úrovni průměrného televizního filmu. Bohužel nic víc se nepovedlo.

Dodatečné informace

Původní název:
The Last Legion (více)
  • Francie Poslední legie
  • Francie The Last Legion
  • Francie Die letzte Legion
  • Francie I teleftaia legeona
  • Francie La dernière légion
  • Francie La leyenda de Excalibur
  • Francie La última legión
  • Francie L'ultima legione
  • Francie Posledná légia
  • Francie Последний легион
Premiéra v ČR:
8. 11. 2007
Distributor:
SPI
Země původu:
Francie, Itálie, Velká Británie, Tunisko
Rozpočet:
67 mil. USD
Tržby:
25,3 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch