Malá Miss Sunshine

78%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Film o bláznivé rodince není ani komedie, ani drama, ani rodinný film, je to od všeho trošku a podle toho mě to i zaujalo - průměrně. Rozhodně tam nejsou trapné okamžiky a humor za každou cenu, takže oceňuji nevšednost snímku. Konec ovšem klasika. Celkově mi nevychází více než 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Prototyp krásného, malého a sympatického nezávislého filmu. Chtěnost a záměrnost kazí zážitek jen velmi částečně, protože podobné pohlazení u srdce, jakkoli pateticky to zní, je úžasné.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Nezávislý film ve své nejčistší podobě zabírá především díky skvěle vybranému castingu a chytře napsanému scénáři oplývajícím bizarními prvky, které v mainstreamu nejsou příliš časté. Dobrá podívaná!
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Velmi vydařené a originální rodinné drama s okouzlující humornou stránkou a s šesticí skvěle napsaných a zahraných postav, jejichž nesourodost a nucené soužití je největší doménou celého vyprávění. Jednoduchý příběh sice nijak nevybočuje z řady dalších bláznivých road movie, ale podpořen nápaditou režií a vynikajícími výkony všech herců přináší tak roztomilý a nenásilný obrázek drobných životních eskapád, že mu prostě nelze odolat a nesežrat mu to i s navijákem. Kinnear je už prověřená značka a role upjatého otce mu dokonale sedla, Carell mě opět překvapil a potvrdil svůj nemalý herecký talent a bezprostřední senior Alan Arkin prostě nemá chybu. Dohromady jim to sedlo skutečně náramně a ruku v ruce s inteligentním scénářem se podepsali pod působivý snímek, na který se i přes jeho naivitu a značnou absurditu prostě nezapomíná.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Žánr road movies jsem nikdy moc nevyhledával, především pro jejich rozvláčněnost a takovou neukázněnost.. A tenhle snímek není žádnou výjimkou.. Chudá všední americká rodinka se rozhodne dcerušku utvrdit v tom, že řeči o její kráse nejsou jen sladké řečičky ale je na nich něco pravdy. A tak se dysfunkční rodina, kde otec nemá fleka, synek nemluví a matka je tak normální až je to divný rozhodne odjet za poslední peníze až do Kalifornie, aby potvrdili, jak krásnou mají dcerušku. Mezitím jim ještě dědečka vyhodí z starobince a strýček se rozhodne podřezat se... Takže proč tyhle "případy" nespojit, nenaházet do "žluté ponorky" a nevyrazit na několika denní cestu přes Arizonu právě na soutěž Sunshine.. Všední humor, který pobaví celou rodinku a cestovní strasti vyvedené do absurdna.. Budiž všemu sladký konec.. Působí to na mě trošku bez většího nápadu, na což doplácí tempo, a tak celý se celý snímek jeví nakonec spíše přehodnocenně. Táhne to pro mě děda coby Alan Arkin a synek jako Paul Dano... Přál bych si vidět nějaký výroční reunion, kde se celá rodinka po letech potkává, panečku to by někteří koukali, kam kdo došel... Nechápu zábavu v podobě dětských soutěží krásy, ne že by všechny děti byly krásné, to není pravda, ale nikomu nepřísluší je vzájemně nutit soutěžit. Holčičky s make-upem, vycpaným výstřihem, tak z těch budou jen a jen doktorky. Chamtivý rodiče, co shrábnou sentimentálně vydupaný prachy, aby pak harantovi koupili nějakou volovinu, na kterou si ukáže v hračkářství... Komedie, kterou přejdete beze smíchu, avšak na té good-feel vlně mě drží ještě dlouho.. 60%
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Taková rodinná tragi road movie při které se člověk zasměje i zamyslí. Alan Arkin (i když dlouho nepobyl) a Abigail Breslin odvedli dobrou, zatraceně dobrou práci.
jirka26
6 288 bodů
10
A je to tu rodinná road movie, která je tak kouzelná jako samotná hlavní představitelka. Nádherný film
kubas369
4 086 bodů
8
Road movie o tom jak naprosto normální americká rodinka (takže ve svý podstatě naprosto šilená) hledá cestu sama k sobě a tak říkajíc jdouc přes mrtvoly se jí to i daří. Film, který se ve své podstatě nepokrytě vysmívá všemu americkému a vlastně i sám sobě s tak srdečnou upřímností jaká se vidí jen málo kdy. Pro mě je velkým překvapením Steve Carell který tu předvádí svůj životní výkon jako depresivní specialista na Prousta.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Jednou za pár let se stane, že nějaký nenápadný filmík zcela nečekaně narazí na "zlatou žílu" v podobě velkého diváckého zájmu a příznivého kritického ohlasu, ale přitom šuškanda a aureola "báječné komedie" vzniklá kolem něj daleko převyšuje jeho skutečnou hodnotu. Příkladem z poslední doby budiž třeba taková ´Moje tlustá řecká svatba´a právě nyní Malá Miss Sunshine - nejpřeceňovanější komedie posledních let. Příjemně pronuděných 97 minut, se zcela banálním humorem, s několika do očí bijícími konstrukty (poněkud opožděný objev barvoslepectví) a s jednou z nejNEpochopitelnějších oscarových nominací pro Alana Arkina coby párkrát hláškujícího dědy. Vyhypeovaná záležitost, která se do budoucna klasikou zcela určitě nestane. Taneček roztomilé Abigail Breslin to nezachrání.....
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
10
už dlouho mě něco nepohladilo po duši tak krásně, jako tento film, děkuji za něj!