Neznámý

62%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Pět lidí se probudí v neznámém skladě, či co, nepamatují si kdo a co jsou vlastně zač a chtějí jediné. Dostat se ven. A že to nebude žádná prča musí být všem divákům už okamžitě jasné. Stejně tak i fakt, že se jedná o další psychologický thriller tematicky o nuceném vězení, řešení rébusů a hlavně osobního zadostiučinění. Po smršti takovýchto filmů má tento už ale velice velký problém divácky oslovit. Stimulace příběhu je prostě pryč. Očekávaný potenciál je nepochopitelně potlačován už v zárodku, takže něco jako konflikty, klaustrofobní nálady, napětí, strachu a vůbec nějakých žánrových šíleností, se tu prostě nelze dočkat. Příběh by mohl být vcelku solidní, jen kdyby byl lépe zpracovaný. Nic naplat. Nudnost převyšuje nadšení a snad i předvídatelnost dalšího vývoje děje vlivem známé dějové šablony. Jako nenáročný odpočinkový film k zahození není, jen se do paměti nijak zvlášť nezapíše.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Solidní film s velkou neznámou hned ze startu.
Pas
Pas
6 225 bodů
2.5
Obehrané klišé, pořád to stejné téma..:( Snímek hodně podobný filmům Kostka, Lovci Myšlenek a dalším... Jim Caviezel hraje v tomhle filmu dobře za něj taky několik procent navíc..! Film je plný zvratů a postupného zjišťování kdo vlastně každý je... Po zjištění všech potřebností se snaží o útěk, což už jsem taky někde viděl... Znovu musím z opakovat, že se tenhle snímek maximálně podobá filmu "Lovci myšlenek", ve je úplně stejná zápletka.
wop
wop
1 716 bodů
8.5
Tak tohle mě moc bavilo. Představte si situaci při únosu, kdy na jednom místě jsou dohromady únosci, unesení a možná i nějaký policista. A najednou všichni přijdou o paměť. Když se proberou, nikdo neví jakou roli v únosu hraje a jestli náhodou nevědomost všech ostatních není jeho jedinou šancí, jak se odtud dostat. Z tohoto originálního námětu ždímá film "Neznámý" co se dá a funguje to skvěle. Herecké výkony všech zúčastněných jsou špičkové a až do poslední chvíle jsem si nebyl jistý kdo je kým.
mausis
mausis
370 bodů
10
Být někdy někým, kým vlastně ani být nechceme a naprosto si nebýt jisti kým jsme? Dokonalá jízda hned od začátku, která vaří mozkové závity spekulacemi kdo je kdo, neočekávané zvraty a napětí až do konce. Skvělá podívaná, herci hrají výborně všichni,i přesto, že vlastně nevíte komu fandit. Prolíná se tu jistá kladná a záporná část člověka a je jistě hodně těžké hrát někoho, kdo v tu chvíli neví, na jaké straně zákona vlastně stojí. Perfektní scénář i zpracování. A závěr? Nečekaný.