Vysíláme zprávy

71%
Vysíláme zprávy
Plakát traileru

Zpravodajské oddělení televize je pracoviště zajímavé, leč náročné. Přináší potřebu vysokého pracovního nasazení, ale i zde pracují jen lidé. Například Jane Craigová, úspěšná vedoucí producentka zpravodajství, která má milostné i profesní problémy se dvěma kolegy. Jedním z nich je nový ctižádostivý hlasatel Tom Grunnick, hezký mladík, který prosazuje trend směřující k zábavným zprávám. S tím ovšem Jane nesouhlasí ne už tak s Tomem samotným. A je tu také Aaron Altman, talentovaný, ale jednodušší dopisovatel, který je do Jane beznadějně zamilovaný. Jane se musí rozhodnout: vybere si zajímavý styl nebo hodnotný obsah?




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkný romantický snímek v pozadí drahého konkurenčního prostředí televizního zpravodajství, které v době zrodu snímku hrálo jasný prim. Snímek se může chvílemi zdát jednoduchý,.laciný.. ale skrývá se v něm jednoduchá pravda, obyčejný život, versus karierismus a šňůrka polopravd. Ve výsledku vlastně pěkný film.. 70%.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Film o zpravodajství, který je o všem jen ne o zpravodajství. Brooksovy filmy jsou vždy podobenstvím a přiznám se, že jeho opus Cena za něžnost upřímně nesnáším pro svou vyumělkovanost. Vysíláme zprávy je o poznání životnější film. Trojice hlavních herců nejsou žádní typičtí hrdinové, mají celkem dost much, což je příjemný posun proti obvyklému zpodobňování novinářů jako ochránců demokracie, na to tady naštěstí nedojde. Film ale ani ve znázornění prostředí neklouže po povrchu. Základem je ale klasický milostný trojúhelník, jehož závěr je stejně tak logický jako naprosto nehollywoodský. Tenhle film mám rád.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Je zvláštní, jak se můj názor na tento film mění s postupem času. Pamatuju si, jak jsem ho viděl poprvé, jako teenager a byl jsem z něj hotový. Podruhé, před pár lety, bylo nadšení mírnější. No a teď, napotřetí, bylo to nadšení jiné. A myslím, že to třetí se mi líbí nejvíc. Především se již mohu podívat na zpravodajství více objektivně a lépe ho pochopit. Pochopit, proč se ve zpravodajství zabýváme autonehodami a kriminalitou namísto důležitých problémů. Také charaktery všech tří postav stávají se srozumitelnějšími a dostupnějšími. A tak zatímco dříve možná ukápla slzička, dnes se rozplývám nad faktem, jak všeznalí, však nepolíbení intelektuálové naprosto nechápou podstatu života jako takového a přes záclonu morálky nejsou schopni upřímnosti. The Wall v praxi. A přidáme-li k tomuto milostnému trojúhelníku atraktivní prostředí televizního zpravodajství, není už filmu téměř co vytknout.

Dodatečné informace

Původní název:
Broadcast News (více)
  • USA Vysíláme zprávy
  • USA Broadcast News
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
67,33 mil. USD (celosvětově)