Vykoupení z věznice Shawshank

93%
Vykoupení z věznice Shawshank
Film natočený podle novely Stephena Kinga. Strhující příběh o přátelství, naději a moudrosti, s velmi výraznými hereckými i charakterovými osobnostmi. Andy Dufresne (Tim Robbins) přichází do vězení v Shawshanku jako nový vězeň podezřelý z vraždy. Spřátelí se s doživotně odsouzeným Redem (Morgan Freeman) a společně se snaží přežít v nelidském prostředí vězeňského systému. Odmítají upadnout do rezignace a dodávají naději sobě i spoluvězňům. Film získal mnoho ocenění filmové kritiky a díky svému hluboce humánnímu poselství, skvělým hereckým výkonům a působivému zpracování byl 7 x nominován na Oscara - za nejlepší film, herce v hlavní roli (Morgan Freeman), nejlepší scénář, kameru, hudbu, střih a zvuk.



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
10
Wow ani nemůžu uvěřit,že jsem se tomuto filmu vyhýbal tak strašně dlouho. Celej ten čas jsem přicházel o jeden z nejlepších filmů všech dob. Já to věděl,že mi uniká něco mimořádného a slovy nepopsatelného,ale že to bude až tak silný filmový zážitek to jsem opravdu nečekal. Příběh o síle lidského přátelství,odhodlání a bezpráví jaký tu nikdy nebyl. Tim Robbins a Morgan Freeman jsou opět skvělí a jejich výkon je třeba hodnotit jen v superlativech. Každý detail filmu je dokonalý a to i třeba ten nejmenší,který pouhému oku lehce unikne. Frank Darabont natočil majstrštyk se kterým se může rovnat jen pár snímků.,ale co se týče vězeňských dramat je Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle to nejlepší co můžeme ve světové kinetografii najít.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
10
Skvělá atmosféra, postupně gradující příběh, který vás nenechá se nudit ani minutu. Jedinečný film. Právem je první v žebříčku. Zároveň chápu, proč není první v žebříčku nejoblíbenějších filmů. Tento snímek totiž napoprvé funguje geniálně, ale poté, co Vám odhalí svá tajemství ho nemusíte vidět opakovaně. Pro mě je to ale takový filmový koncert, že já osobně si tento film pustím rád znovu a znovu..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Dva hodní lidé skončili ve vězení, kde se snaží přežít, a přes to, že všichni ostatní jsou zlí, přežijí. Shawshank je strašně banální film a hlavně ten cukrkandlový konec mně pokaždé leze krkem. Je to slušně natočený kousek, ovšem jeho tolik omílané kvality hraničící s genialitou jsem nepostřehl. Představa, že by měl tenhle film fungovat jako nejlepší všech dob, je vyloženě směšná. Na titul "film, který se líbí nejvíc lidem" ale asi pochopitelný kandidát. 70 %


Dodatečné informace

Původní název:
The Shawshank Redemption (více)
  • USA Vykoupení z věznice Shawshank
  • USA The Shawshank Redemption
  • USA Vykúpenie z väznice Shawshank
Premiéra v ČR:
13. 7. 1995
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Vykoupení z věznice Shawshank je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch