Suspiria

73%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Parádní horor staré školy. Napětí a tajemno ze snímku doslova sálají. Krásná hororová hudba, která dává snímku nový rozměr a když hraje, je to děsivé, i když se nic neděje. Okultistický horor, který nesází jen na lekačky a spousty krve, přesto má jedinečnou atmosféru a je strašidelný.
lamps
lamps
15 155 bodů
7
Suspiria bezesporu nápaditě využívá a rozšiřuje možnosti filmu jako audiovizuálního vyjadřovacího média. Příběh je blbej jak Domča Myslivcová (ve světovém měřítku jak Paris Hilton), ale obrazová a hudební stránka vystřeluje snímek mezi inspirativní hororové kulty. Takhle přizpůsobovat expresionistické prostředí a barevné spektrum měnící se psychologii a náladám postav chce pořádné tvůrčí koule, které Argento rozhodně má. Škoda jen, že během 98 minut stihne film i velmi solidně nudit, neboť vystavět jednoduchou čarodějnickou báchorku s rádoby feministickým přesahem výhradně na neotřelé stylizaci je možná fajn zápis do učebnic filmařské tvorby, ale co se týče nějakého podněcování zvědavosti ohledně podoby fabule, tam zůstává Suspiria nevýrazná a za očekáváním. Závěr se překvapivě povedl a gore je tradičně taliánsky šťavnaté, s hodnocením se však do vyššího nadprůměru nedostanu. Sorry.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
vizualny orgazmus...
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
4
Ať to má audiovizuál jaky chce, tohle nemá šanci děsit. Pusobi to nevěrohodné, zestárlé, hloupé a otravně afektované. Navíc, když divákovi nezáleží na postavách (tady neni důvod proč by mělo), tak jak by vůbec mohl o ně míti strach. Na to jsem nepřišel. Jo a děj je to banální.
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Výtvarně působivý, ale ledabyle odvyprávěný film, který nevtáhne diváka, protože běží moc rychle, logika obrazů se chytá tak tak a hrůza zůstává za clonou nesmyslné hudby. Škoda. Argento mohl být vynikající režisér, jen kdyby chtěl být trochu kritický sám k sobě. Jeho Profondo rosso zůstává majstrštykem a mým ujetým filmem č. 1, přestože není bez chyb; osobně mám slabost i pro Operu (nikoli Fantoma opery) a Tenebre (přes všechny jejich poklesky)
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
8
Atmosféra luxusní, škoda jen toho urychleného konce.
Peter12
Peter12
810 bodů
10
Toto je starý film ale u mňa vytvoril novy obzor,ktorý som dovtedy nepoznal,že hudba vie navodiť neskutočné rozmery desu a strachu a práve tu som to zistil.Veľmi posobivý film,ktorý považujem za jeden z najlepších čo sa týka atmosféry a napatia.Mal som chvíľu zatvorené oči a len som sa nechal unášať zvukmi,hlasmi a hlavne hudbou a aj keď som nič nevidel aj tak to na mňa posobilo silne strašidelne,tento film sa hlavne opiera o neskutočne mrazivú hudbu,a ešte aj vypustenie vody z umývadla v tomto filme je veľkolepé.A viac krát sa mi stalo,že som rozmýšlal či tú hudbu počuju aj postavy,lebo to vyzeralo že áno.A scénka kde toho slepca začal hrýzt jeho vlastný pes a to čo sa dialo o niečo skor možem označit za silno strašidelnú.Mňa ani tak nezaujal príbeh,ale hlavne vizual a už veľa krát zmienená hudba.Aj tento film sa nevyhol zbytočnostiam ako napr.dialógy o chrápaní riaditeľky a počítanie krokov na chodbách,ale vzápätí to vyrovnal scénkou slepec a pes a to čo nasledovalo.D.Argento je pán atmosféry,a určite si chcem pozrieť aj jeho iné filmy,lebo tento bol vynikajúci.
Carlito Brigante
Carlito Brigante
69 bodů
9
Legenda žánru. Avšak dá sa pokladať Suspria ešte za Giallo?