Agenti dementi 2

32%
Agenti dementi 2
Pokračování bláznivé komedie o dvou tajných superagentech, kteří jsou pro své okolí velkou pohromou. Planeta Země čelí obrovské hrozbě v podobě velkého sucha. Schizofrenní obchodník se svou partou kriminálníků mají ďábelsky šílený plán: zničit veškeré zásoby vody na Zemi a přinutit tak celý svět, aby kupoval vodu jen od nich. V rukou mají geniální vynález profesora Bacteria na výrobu vody. Nejlepší agenti z celého světa se sejdou, aby našli způsob, jak katastrofu odvrátit. Ale zločinci odpálí na sjezdu bombu a všechni dobří agenti skončí v nemocnicích. Až na dva „superšpióny“ Mortadela a Filemona. Jeden je blbec, druhý idiot. A oni dva jsou pro svět jedinou nadějí... Natočeno podle slavného komiksu.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8.5
´Clever & Smart´ je pro španělskou komiksovou kulturu to samé, co pro francouzskou ´Asterix´ nebo pro českou ´Čtyřlístek´. A tak by byl proto zázrak, kdyby nevznikla filmová verze se vším všudy, co komiks obnáší. A stalo se. Na španělská stříbrná plátna vtrhnul film ´Agenti dementi´ (2003) V Česku jen na stříbrnou placku. Kdo komiksovou předlohu a předchozí film zná, ví do čeho jde. Nejrůznější ztřeštěnosti Mortadela, který dokonce umí vzít na sebe jakoukoli podobu, a Filemóna, překračují veškeré možnosti fantazie. A týká se to i ostatních. Zkrátka opět groteska s velkým G. Tvůrci neponechali nic náhodě a vytvořili dle komiksu věrně přesný groteskně ztřeštěný filmový vizuál, který je rychlý a v podstatě stejně tak nepřehledný. Zkrátka, stoprocentní komiksový film se všemi svými šílenostmi. Groteskní komedie tak neobvyklá, že divák neznalý právě onoho komiksu s tím bude mít nemalé problémy, jak to všechno pojmout. Gagy se tu střídají doslova kulometnou rychlostí, takže je i šíleností nějak osvětlit děj či alespoň zápletku. Snímek je plně vyroben jako ten předchozí. Vtipné, chaotické, bizarní. Clever & Smart v hraném provedení nemající zábrany před ničím ani před nikým. Jedno však ke škodě je. Benito Pocino byl, kvůli vysokým nárokům na honorář, nahrazen Edu Sotem, který se sice neméně snažil, ale už to prostě není ono. Komiksovému předobrazu byl daleko věrnější Benito Pocino.
Matli
Matli
8 300 bodů
0
Neviděl jsem jedničku a jsem za to vděčný, pokud se drží ve stejném duchu jako dvojka. Přemejšlel jsem za co bych mohl dát jednu hvězdičku a fakt mě nic nenapadá. Těžko říct jestli je to komedie pro desetiletý děti nebo crazy komedie pro dospělý, ale obě verze stojej za hovno. Těch rádoby ftípků tam jak až příliš a ještě nejsou vůbec vtipný. Za snahu a ''efekty'' dávám 8%

Dodatečné informace

Původní název:
Mortadelo and Filemon: Mission - Save the Planet (více)
  • Agenti dementi 2
  • Španělsko Mortadelo and Filemon: Mission - Save the Planet
  • Španělsko Mortadelo y Filemón. Misión: Salvar la Tierra
Země původu:
Španělsko
Čeština:
Agenti dementi 2 je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Agenti dementi 2