Královna

73%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Od Královny jsem nic nečekal. Jen oslavnou ódu na monarchii. Tou film taky je, ale přesto stojí za zhlédnutí. Hlavně díky opravdu skvělé Hellen Mirren, které jsem věřil každý arogantní pohled i vzlyk.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Velice zajímavý pohled do "zákulisí" královské rodiny v týdnu, ze kterého bulvár žil ještě měsíce. Hodnocení je tak nějak na hraně, ale nahoru ho u mě nakonec vytáhli ti herci (pro mě tady asi více zářil Michael "3x Blair" Sheen než oscarová Hellen Mirren).7/10
Fingon
16 886 bodů
8
70%. Herecké výkony na úrovni (ale že by to bylo na Oscara?)... To už bude deset let, co zemřela Diana?. Princ Phillip je vyloženě nesympatický, ale kvůli tomu, jak královna při pokusu o přebrodění řeky zlomí poloosu a zahlásí, že za války byla mechanikem, to za vidění stojí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Frears měl od začátku jasno, že roli ztvární Helen Mirren a nechal jí právo veta při výběru ostatních herců. Herečka ve snaze o co nejlepší výsledek trávila s herci dost volného času před natáčením, aby se sžili a na plátně působili jako skutečná rodina. V tom pomáhal i scenárista Peter Morgan, když zjistil, že královnina rodinná přezdívka je zelí, takže jí tak James Cromwell k všeobecnému veselí oslovoval. O Alžbětě II. dle mého soudu nejlepší film.
vladka-dina-tachovska
109 bodů
2.5
Velké zklamaní. Bez nápadu, nudné, herecky taky nic moc
jesssica
37 bodů
7.5
Zaujímavý pohľad do života britskej kráľovskej rodiny v najturburbulentnejších časoch a vrcholiacej nepopularity nám dáva nazrieť na všetko z ich strany, dáva nám možnosť vnímať príbeh z ich perspektívy, normálne mi ich aj bolo ľúto, oscara si Helen Mirren zaslúžila oprávnene, výborný herecký výkon.