Kouzelná chůva Nanny McPhee

71%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Trochu anglikánsky přepjatý, mravoučný a předvídatelný film, ale nepostrádá humor a nadhled, především v trikových scénách. Ratolesti zpočátku programově negativistické (proč vlastně, když mají být hlavně smutné?), potom chápavé, vstřícné a spolupracující. Nechybí poučení na závěr. Ale nevadí, jde to. Colin Firth míň přesvědčivý než třeba v opusu Králova řeč, zato Emma Thompson si svou strašlivou babici měnící se s postupně se umravňujícími dětmi v krasavici dobro rozsévající vychutnala odlehčeně a s grácií. Konec roztomilý.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Taková modernější verze Mary Poppins a film hlavně pro děti. M2osobně nepřinesl žádný zážitek, ani nic nového. Předvídatelné od první minuty, nechybí stejně předvídatelná love story s happyendem. Za mě průměrná záležitost, která neurazí a děti možná potěší.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Kouzelná chůva, kouzelný Firth a kouzelná atmosféra. Ani se mi nechce věřit, že tahle pohodová rodinná fantasy má už skoro 10 let. 8/10
Fingon
16 886 bodů
8
70% Plátna kin, obrazovky televizí a stříbrné disky DVD znají několik frajerů s holí: Gandalfa, mistra Yodu, Dr. House. Nyní se k nim přidává i Nanny McPhee se sklonem objevovat se nečekaně za zády, jak to umí jen monstra z hororů, se svým věčným Hm. Emma Thompson je úžasná, nejen proto, že stále vypadá dobře (resp. se k tomu v tomto filmu postupně dopracovává), ale hlavně zde napsala i scénář...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Je to klasicky naivní ale i milá komedie. Určitě ty nejmladší pobaví víc než možná dospěláky.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Anooo, kdo by neměl rád to kliše, kde se všechno rozpadá. Máte plno dětí, které totálně nezvládáte a najednou se někdo objeví a ke konci filmu už všechno šlape jako hodinky. Děcka jsou ta nejhodnější na světě, no prostě paráda :D. Rodinný film, po kterém si rodiče začnou říkat, kéžby se mi to taky stalo s mými dětmi. Takže jo, proč ne.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Docela roztomilý rodinný film s příšerně oblečeným Colinem Firthem jakožto otcem nezvládajícím partu svých nezvedených dětí a Emmou Thompson v roli chůvy s vizáží polednice, která mu přijde na pomoc a se svojí kouzelnou holí srovná děti pěkně do latě. Občas je to taková sranda i poučení za každou cenu a ty děti bych i já občas přizabila, ale proč ne, film se docela povedl.
kubas369
4 086 bodů
6
Zajímavé svižné a kouzelné a to na dobrou pohádku stačí.
saboter
saboter
3 564 bodů
8
Rodiný film který vás celkem překvapý Emma Tompson si vás opravdu svou rolý dostane a i humor a nebo příběh jsou skvělé no a pro rodiný večer jako dělaný i Colin Fith je super konec konců se vám film bude opravdu líbyt.
harry456
harry456
2 437 bodů
6
Pěkný rodinný film.