Captain America

29%
Captain America
Když v roce 1936 italští fašisté stvořili padoucha Red Skulla (Rudou Lebku), americkou odpdovědí je supervoják Kapitán Amerika. Kapitán se při tajné misi snaží zabránit Red Skullovi odpálit raketu na Washington, ale je k ní připoután a spolu s ní vystřelen, pomocí jeho nadlidské síly se mu však podaří vychýlit jí z kurzu a Kapitán dopadá na Aljašku. Po padesáti letech je objeven zamrzlý, avšak živý v arktickém ledu. Doba se změnila, ale Red Skull, který si čas od druhé světové války krátil atentáty na Elvise a JFK, stále spřádá ďábelské plány…



filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
0
Captain America z roku 1990 od režiséra Alberta Pyuna je dodnes ukázkou toho, jak špatně jde s komiksovými adaptacemi naložit. A na delší dobu dokázal pošramotit filmovým adaptacím od Marvelu pověst, kterou museli později napravit až první Blade, X-Meni a Spider-Man. Vedle Captaina Ameriky z roku 1990 vypadají všechny ostatní tragické komiksové adaptace jako alespoň slušné podívané. Nízkorozpočtová tragédie, která se přitom snažila tvářit neskutečně vážně a přesto se akorát zařídila o to, aby byl Captain America nadále pro smích. Až Captain America: První Avenger napravil tomuhle hrdinovi reputaci a dokázal, že se správným vedením se i hrdina v obleku podobném americké vlajce dokáže prodat jako hrdina hoden respektu. Což je vlastně přesně opačný efekt, který v roce 1990 zvládl Pyun pod dozorem Cannon Group, které film realizovalo pouze proto, aby nepřišlo o práva. Lepší pro všechny by ovšem nejspíš bylo, kdyby ty práva propadli automaticky.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
0
otrasný paskvil, ale čo som mal čakať od režiséra akým je legendárny brakotvorca pyun. tento "skvost" je ultra lacná blbosť bez zaujímavých akčných scén, plná otrasných nehereckých výkonov a tak stupidného scenára, že to až bolí. snáď jediné pozitivum tejto filmovej perly je celkom slušná maska úhlavného nepriatela red skulla.

Dodatečné informace

Původní název:
Captain America (více)
  • USA Captain America
  • USA Capitan America
  • USA Capitán América
  • USA Kaptan Amerika
Země původu:
USA, Jugoslávie
Rozpočet:
3 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění