Obléhání základny Gloria

65%
Obléhání základny Gloria
Obléhání základny Gloria
Jedna americká jednotka se ocitla v obklíčení Vietkongu a toto je jejich příběh. V lednu 1968 začala Tetova ofenzíva Vietkongu. Během ní Vietkong zaútočil zcela nečekaně na všechny americké vojenské základny po celé zemi. Hodně amerických jednotek bylo odříznuto od světa. Na předsunuté základně Gloria byla obklíčena jedna z nich. V oslabení bojovala tato jednotka o životy svých mužů a toto je příběh seržanta Hafnera Narrator a Cpl. Joseph L. DiNarda ´Nard, kteří se snaží se svou četou udržet demoralizovanou základnu.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Válečný konflikt byl, po filmařské stránce, svého času po 2. světové válce vděčným tématem a i dnes se k tomu filmaři občas vrátí. Tento snímek patří mezi ty, co názorně ukazují, co znamená pojem ´zelené peklo´. Odvaha vojáků je něco, co tu je ve všech charakteristických aspektech, v popředí zájmu. Psychika jednotlivců dostává zabrat, takže ani o emoce a psychologické stavy není nouze. K tomu spousta bojových scén a máme tady skvělý válečný film se vším všudy. Kupodivu nepatří mezi ty známé a těžko říct proč. Vedle filmových legend, jako je třeba Apokalypsa (1979) či ´Četa´ (1986), se nijak neztrácí. Ve videotéce mezi válečnými snímky by chybět neměl.
Pas
Pas
6 225 bodů
8.5
Četa trochu jinak Poměrně zdařilý válečný snímek. Popisující boje o základnu Gloria, během ofenzivy Tet, za Vietnamské války. Bohužel poměrně neznámý film. Při sledování jsem se dobře bavil. Velkým plusem filmu je pohled na boje z obou stran. Jak seržanta US mariňáků, velícího obráncům. Tak důstojníka Vietcongu jež se snaží Gloriu dobýt. A Vietcong není zobrazen jako prvoplánově zlý. Naopak jsou to vojáci plnící rozkazy.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
8
Poměrně zdařilý válečný snímek. Popisující boje o základnu Gloria, během ofenzivy Tet, za Vietnamské války. Bohužel poměrně neznámý film, který se ke mě dostal spíše náhodou. Při sledování jsem se dobře bavil. Velkým plusem filmu je pohled na boje z obou stran. Jak seržanta US mariňáků, velícího obráncům. Tak důstojníka Vietcongu jež se snaží Gloriu dobýt. A Vietcong není zobrazen jako prvoplánově zlý. Naopak jsou to vojáci plnící rozkazy.

Dodatečné informace

Původní název:
Attacco alla base militare Gloria (více)
  • Austrálie Obléhání základny Gloria
  • Austrálie Attacco alla base militare Gloria
  • Austrálie Blutige Offensive
  • Austrálie Firebase - Blutige Offensive
  • Austrálie Kunnian etuvartio
  • Austrálie Le dernier assaut
  • Austrálie Obliehanie základne Glória
  • Austrálie Siege of Firebase Gloria, The
  • Austrálie The Firebase
Země původu:
Austrálie, Filipíny
Ocenění:
Žádná ocenění