Arthur

65%
Arthur
Arthur

Artur nikdy neměl hluboko do kapsy. A stejně tak neměl nikdy daleko k láhvi něčeho ostřejšího. V pravdě by asi bylo možné nazvat ho nejbohatším alkoholikem na světě. A kde se nezdravá závislost u tohohle jinak relativně sympatického, byť rozjíveného mládence vzala? Jen si to zkuste narodit se do miliardářské rodiny, kde je každý váš životní krok naplánován dopředu a kde se nediskutuje, nýbrž automaticky velí. Dokonce i nevěstu mu vybrali rodiče. Vždyť proti tomu by se vzbouřil každý. A Arturova revolta probíhá právě skrze láhev v ruce a účast na bouřlivých večírcích, které začínají a končí za svítání. Když ale mladík jednoho dne potká půvabnou Lindu, chudou servírku se sklony k občasnému kradení, ledacos se v Arturově světě změní. Tak třeba konečně pochopí, co je to láska a radost ze života. Naneštěstí hrabivá rodina se na Arturovo štěstí netváří zrovna přívětivě - připraveným sňatkem totiž měl získat ještě větší majetek. A dokonce pomalu blednoucí černé ovci hrozí vyděděním. Že by právě nyní Artur konečně dostal šanci seznat, co je v životě skutečně důležité? Rozhodně ho čeká nejedno důležité rozhodnutí. Ve vynikající americké komedii z roku 1981, ověnčené dvěma cenami Akademie, se můžete těšit na věčně „zpitého“ Dudleyho Moorea, Lizu Minnelliovou a také na Johna Gielguda, který za ztvárnění úlohy Artutova oblíbeného komorníka Hobsona získal Oscara za nejlepší mužský výkon ve vedlejší roli.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Úžasný a vtipný snímek o milionářském dětinském opilci, kde není scény, aby to neobsahovalo nějakou legrační linku. Pozor, o situační komedii se však nejedná. Dudley Moore tu předvedl ve své roli naprosto úctyhodný výkon. V ději co postava, to určitý charakter a na vtipných situacích to nesmírně funguje. Arthur je legrační zvlášť když je opilí (a to je skoro pořád) a třeba jeho komorník vždy trefně sarkastický. A to tu pochopitelně nejsou jen oni. Příběh se veze v jednoduchosti s velice známou dějovou linkou, avšak ten konec jistojistě překvapí. Jedná se o jednu z nejlepších komedií z počátku 80. let, který kupodivu nestárne a který neméně pobaví i dnes.
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
8.5
Dudley Moore byl fantastický. Lépe zahranou opilost jsem v americkém filmu neviděl. Jeho Artur je roztomilý, téměř neustále v lihu naložený opilec. Trousí jeden vtip za druhým(viz koupel v penicilínu) a ani v nejmenším nemá problém dělat si srandu sám ze sebe. Liz Minelli je osobitá a má skutečné starosti a úžasného tátu. Prostě super film.

Dodatečné informace

Původní název:
Arthur (více)
  • USA Arthur
  • USA Arthur, aftos o katapliktikos kyrios '10'
  • USA Arthur, el soltero de oro
  • USA Arthur - Kein Kind von Traurigkeit
  • USA Arthur - O Milionário Sedutor
  • USA Artur
  • USA Arturo
  • USA Arturo, el millonario seductor
  • USA En brud för mycket
Země původu:
USA
Rozpočet:
7 mil. USD
Tržby:
95,46 mil. USD (celosvětově)

Další z kolekce Arthur


Powered byJustWatch