Jediná cesta

50%
Jediná cesta
Jediná cesta
Rok před ukončením 2. světové války se fašistická armáda houfně stahovala z oblastí jihovýchodní Evropy. Sevření spojenců však bylo často natolik silné, že pro nacisty existovala pouze jediná cesta. Cesta smrti. Je jaro 1944. Pod tlakem sovětské armády ustupují Hitlerova vojska na západ. V Itálii trpí německá armáda nedostatkem pohonných hmot, které se musí dopravovat z Rumunska přes Jugoslávii. Tady však na Němce útočí Národně osvobozenecká armáda a jugoslávské partyzánské oddíly. Jejich úkolem je svézt fašistický konvoj z cesty a odříznout tak zesláblou Hitlerovu armádu od možnosti vrátit se do své vlasti. Do úzkých zahnaní nacisté mají však kromě železné vůle ještě jednu mocnou zbraň – sovětské vojáky, které coby válečné zajatce využívá jako řidiče. Složitá situace vygraduje střetem, ve kterém už je nemožné rozpoznat, kdo je spojenec a kdo nepřítel.



Fingon
16 886 bodů
4
To už jsem dlouho nezažil, aby byl přímo na DVD do originální zvukové stopy přimíchán ruský simultánní překlad... možná nikdy.
martin2560
martin2560
621 bodů
6
Na tehdejší dobu co se točilo v SSSR tak tohle je lepší průměr.Pominu blbost že německou kolonu převážející PHM řídí řidiči "ruští vězni"-netusim jestli to tak kdy bylo.Viděl jsem několik filmů z produkce SSSR a myslím že tenhle je nejmíň postižen propagandu, neuvidíte v něm ani hordy běžících vojáků řvoucích "uraaaa",ani románek mezi Naděždou a Ivanem Kolchoznikem...Film má trošku západní střih a dokonce se tam vůbec nesoudruhuje.... filmové triky jsou už taky na lepší úrovni než z "Moskvafilmu".Na sovetinu celkem ucházející.

Dodatečné informace

Původní název:
Ainoa tie (více)
  • SSSR Jediná cesta
  • SSSR Ainoa tie
  • SSSR Chauffeure in Ketten
  • SSSR Edinstvennaya doroga
  • SSSR Láncra vert sofõrök
  • SSSR Okovani soferi
Země původu:
SSSR, Jugoslávie
Ocenění:
Žádná ocenění