Vrať se do hrobu!

73%
Vrať se do hrobu!
Víťa Jakoubek už překročil třicítku, je špatně placený sociolog, spořádaný manžel a každodenními povinnostmi unavený otec dvou dětí. V ústavu, kde pracuje, se podílí na výzkumu postojů středoškolské mládeže. Aby cílovou skupinu lépe pochopil, vydává se za studenta a denně usedá do gymnaziálních škamen. Náhle jako by se vrátil zpátky v čase, cítí se opět mladý a bezstarostný, vidí před sebou spoustu příslibů. Skutečný život se ale ošálit nedá a brzy se přihlásí o svá práva...



Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Vrať se do hrobu je bůh ví proč můj oblíbený film. Konec komunismu je ze snímku cítit a nastupující svoboda také. Film působí až amatérsky, čemuž v dobrém slova smyslu přispívá i Víťa v podání Milana Steindlera. Pár hlášek zlidovělo, některé scény jsou perfektní..
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Prvotina Milana Šteindlera jako režiséra, kterou se mu už bohužel nepodařilo nikdy překonat nebo se k ní alespoň přiblížit. Scénář Haliny Pawlovské, která byla v té době svěží autorka a nebyla ještě otravnou parodií, je docela dost zajímavý a film má hodně dobré obsazení. Dlouho jsem to neviděl, ale myslím, že tenhle film může docela dobře stárnout na rozdíl od ostatních filmů té doby.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Tak to je mazec, supr komedie o různých věkových kategorií.


Dodatečné informace

Původní název:
Vrať se do hrobu (více)
  • Československo Vrať se do hrobu!
  • Československo Vrať se do hrobu
  • Československo Go Back to Your Grave!
  • Československo Ready for the Grave
Premiéra v ČR:
1. 8. 1990
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Vrať se do hrobu! je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch