Vrána

77%
Vrána
Nikdy předtím je neviděl. Eric Draven doslova vyletěl z okna vlastního bytu a jeho přítelkyně, kterou nadevše miloval, zemřela v nemocnici na následky incidentu, ke kterému došlo. Do jejich bytu totiž vtrhla skupinka lidí patřících k bandě Devil's Night, která každoročne na Halloween zakládá po celém městě požáry, rabuje byty a své lupy prodává "spřátelenému" zlatníkovi. Samozřejmě, ani Eric, ani Shelly to nepřežili. Odešli z tohoto světa a zanechali za sebou jednu osamělou mladou dívku, o kterou se starali, když její matka upřednostnila heroin před rodinným životem...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Vrána je pro mne do dnes jeden z nejlepších komiksů a její přerod na filmové plátna se podařil na výbornou,tedy aspoň kvalitou filmu.Všichni totiž víme,že vznik samotného filmu nebyl vůbec jednoduchý a připravil nás o obrovský talent jakým Brandon Lee nepochybně byl. Hutná a depresivní atmosféra,která film provází je přímo elektrizující a její sledování vás zařeže do sedačky.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Vrána má skvělou atmosféru, temný příběh a filkm navíc obestírá tajmněděsivá tragédie, která se při natáčení stala, takže už 60% za tmosféru. Trošku film kazí klasičtí záporáci devadesátých let, kteří si dělají co chtějí, jsou to psychopati a policie na ně nemůže. Celkově 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Brutálně zavražděný mladý chlapík se vrací k životu jako nemrtvý mstitel za vraždu své snoubenky. Brandon Lee na vrcholu své kariéry a bohužel ve svém posledním filmu. Snímek na základě komiksu předčil očekávání a je dokonce snad i temnější, než samotný předobraz. Ona temná stránka věci, která by se dala doslova krájet, jakoby pohltila i gotickou tvář Erica Dravena. Jeho představiteli přinesla během natáčení smrt skutečnou, čímž snímku bylo zadostiučiněno víc, než by kdo doufal. Gotický styl akci velmi ovlivňuje ve své brutálnosti v pojetí násilí, bolesti a duševního utrpení. Děj jako takový je tak jednoduchý, že by vlastně nestál ani za zlámaný nehet, ale tak, jak to ve svém celovečerním debutu režisér Alex Proyas vizuálně zaonačil, se jedná o velice silné dílo, které by určitě měli vynechat diváci slabší povahy. "Vrána" je hodně dobrý film plný akce a stylu, který zároveň slouží jako pocta a pomník Brandonovi Leemu, který tento svět opustil stejně tak brzy a záhadně, jako jeho otec.

Dodatečné informace

Původní název:
The Crow (více)
  • USA Vrána
  • USA The Crow
  • USA Die Krähe
  • USA El cuervo
  • USA O Corvo
Premiéra v ČR:
2. 12. 1994
Země původu:
USA

Další z kolekce Vrána


Podobné