Vicky Cristina Barcelona

73%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Jasný Allenův rukopis, i když tam tentokrát osobně nehraje. Spousta dialogů a málo míst beze slov. Divoké pojetí vztahů a lásky bez ostych ze promiskuity.. Prostě Woody.. Skvělý Javier Bardem, kterému zdatně sekundovaly tři skvělé herečky. Skvostná režie a ze zdánlivě obyčejného příběhu je moc pěkný snímek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Zjišťuju, že Allen se v něčem docela podobá Vejdělkovi (korektně řečeno Vejdělek Allenovi). Až po VCHB mi došlo, že stejně jako Vejdělek vypráví Allen o lidech uvězněných v jakémsi mezičase, dobře zajištěných (aniž víme, jakým způsobem si na žití vydělávají), kteří nemají reálné problémy a nejde se s nimi ztotožnit. Prostě řeší své pseudoproblémy tím, že cynicky a sarkasticky komentují svět. Rozdíl je v tom, že Allen to se svými intelektuály zvládá častěji, líp, sympatičtěji a nepoměrně chytřeji než Vejdělek se svými burany... Ale v jádru je to až děsivě stejné. Utvrzuju se navíc v tom, že se Woody musí za každou cenu držet komedie...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
No komedie to tedy určitě není. ?Romantické drama?, které v podstatě vystihuje myšlenka řečená přímo ve filmu. Nejromantičtější láska je ta nenaplněná. Což není příliš optimistické :) Jinak prostředí Barcelony filmu sedí. Ta letní energie z filmu přímo čiší. 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Herecký výkon Penélope Cruz dodává filmu takovou jižanskou energii, že i tak komorní snímek se najednou mění ve velkorysé antické drama. Její náhlé výbuchy vášně i rádoby klidné scény, jež jsou ovšem pouze tichem před bouří dokazují, že pod vedením dobrého režiséra je herečka schopna ohromných výkonů. Však to i sama přiznala, že v momentě, kdy jí zazvoní telefon a na druhém konci bude Woody Allen nebo Pedro Almodóvar, tak nikdy neodmítne. Rád bych také upozornil na zajímavě vybranou španělskou hudbu, zejména na kytarové skladby, které se do filmu skvěle hodí a vytváří působivou atmosféru i v momentech, kdy scénáři dochází místy dech. Jinak Woodyho těžký nadprůměr!
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Allen stále ve vrcholné formě, píše skvělé scénáře jako na běžícím pásu a vdechuje jim tak půvabnou podobu, jak by to nikdo jiný nedokázal. I když je pravda, že zde mu s tím půvabem hodně pomáhalo ústřední ženské trio, kde je jedna herečka přitažlivější (a kvalitnější) než druhá a Javieru Bardemovi jsem jeho roli vyloženě záviděl. Není to sice žádná romantická pecka a v záplavě Allenových filmů se trochu ztrácí, ale přesto se jedná o více než příjemnou letní oddechovku okořeněnou výtečnými herci a tradičně hravou režií jednoho z nejlegendárnějších tvůrců současnosti. Navíc na Barceloně je opravdu něco kouzelného...A není to Nou Camp...:-)
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
V životě by mě nenapadlo, že mě Allen dostane do kolen. Jeho výlet do Evropy však zcela trefně zhmotňuje omamnost letní nevázanosti, navíc se šikovně zaplétá do osidel interesantně dramatického milostného čtyřúhelníku. Spousta věcí v tomhle filmu je pravdou do puntíku a nezáleží na tom, že to všechno hrají hvězdy, za které se v Hollywoodu solí horentní sumy na dřevo a máte je spojené spíše s výjevy na plakátech mnohem dražších filmů. Takhle melancholicky rozpoložen jsem naposled odcházel z Dobrého ročníku. S přihlédnutím k Allenově předchozí rukopisné "intelektuální neurotice", která mě nikterak nezasahuje, nemám důvod dávat nižší hodnocení.
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Upřímné romantické drama o tom,jak jedny prázdniny dokážou zamíchat osudy 2 ženám.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
6
Nevím, jestli chtěl Woody Allen oslavit Španělsko, nespoutané umělce a svobodomyslný přístup k životu, anebo ukázat, jak Američané (Američanky) nemají sebemenší šanci přiblížit se cizí kultuře a vnímají ji pořád turisticky. Bohužel film sám působí jako turistická pohlednice. Takže: dobří herci, pár zábavných scén, trocha erotického napětí a hodně snobismu, který, jak se zdá, není moc terčem kritiky. Woody vás zve na dovolenou a svou zdravou skepsi zapomněl doma.
Kuca25
2 132 bodů
6
Hodně dlouho jsem přemýšlel jestli tři hvězdy nebo čtyři, nakonec je to 3,5 i když tady to samozřejmě nejde. Snímek je ohromně zajímavý, lokace jsou snad nejlepší na celém filmu a herecké obsazení také není špatné. Ovšem mi přijde že se mohl děj lépe rozvést. Vše bylo takové hodně na rychlo že se do toho člověk ani pořádně nevžil. Myšlenka jako taková je velmi zajímavá, ale trochu mě mrzelo jak to skončilo. Nechci to tu moc rozebírat abych nespoiloval, ale pokud to skončí takhle chci tam mít víc pocitů. Já na konci neměl skoro žádné. Akorát že se to stalo tot vše, takhle to ten film bere. Javier Bardem mi je od jakživa nesympatický i když tady to bylo trochu lepší. Líbila se mi Johansson ve své roli, a i penelope cruz zahrála skvěle. Závěrem jen řeknu že na snímek určitě doporučuji se podívat je to velmi zajímavý námět, ale po shlédnutí nebudete tak oslněný jak by jste čekali
hovorkok
hovorkok
647 bodů
6
Asi nejlepší z Allenových filmů (až po Jasmíniny slzy), co jsem viděla. Stejně je to ale naprostý průměr, jen ne tak utahaný a nudný, jako ty ostatní. Velkou část zachraňuje dobré herecké obsazení, obzvláště dokonalá Penélope.