Tajemné okno

69%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Stephen King je prostě génius. Jeho knihy jsou tak skvělé,že i když film není úplně technicky dokonalý,tak příběh je natolik zajímavý,že se prostě nebudete nudit. Nechybí notná dávka napětí a příjemně hororová atmosféra. Depp je klasicky výborný a Turturro jakbysmet. Tajemné okno stojí rozhodně za shlédnutí.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Rozdvojená osobnost a Johnny Depp to jde k sobě ( není to žádná narážka na jeho údajné násilnické sklony, myslím to čistě po herecké stránce ). Pěkný napínavý snímek u kterého jsem poprvé netušil, jak to dopadne a to vždy ocením, když se tvůrcům daří tahat mě do konce za nos. Atmosféra hutná - pěkné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Pointa je jasná po pár minutách, a i když mám nepitvořícího se Deppa rád, tady mi moc neseděl. Nahrát v tom on a Turturo, tak o tenhle film nikdo ani nezavadí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Tajemné okno je velkým hereckým sólem Johnnyho Deppa a ve vedení občas režírujícího brilantního scenáristy Davida Koeppa (Spiderman, Úkryt, Jurský park, Ozvěny mrtvých) je prostě jasné, že viděním tohoto filmu nemůžete šlápnout vedle. Film je vlastně neokázalým vyprávěním historky, kterou se straší před spaním a podle toho je důležité se na něj také koukat. Ve filmu je spousta černého humoru, jiný závěr než v povídce a pro fanoušky také Timothy Hutton, který ztvárnil hlavní roli v podobné Kingovině Temná polovina žánrového klasika George A. Romera. Oko potěší i sympatická Maria Bello jako podvádějící ženuška a John Turturro v klíčové roli Johna Shootera. Film má rovněž brilantní pointu, kterou vymyslel už sám velký Stephen a která všechny fanoušky dobrých příběhů na dobrou noc může jenom potěšit.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Standartně výborný Johnny Depp, působivá atmosféra a viditelná snaha připravit si diváka na závěrečnou "šokující" pointu, která má být hlavní hvězdou celého příběhu. Ovšem ono rozuzlení je všelijaké, jen ne nápadité a překvapivé a Stephen King si s ním absolutně neporadil podle očekávání. To se pak David Koepp mohl klidně snažit seč to jde, ale ten předvídatelný a nevýrazný příběh by stejně nijak výrazně nevyzvedl..
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Dobrý námět, který zkazilo zpracování. Kdyby byl scénář vybroušenější a režisér schopnější. Mohla z toho být velmi dobrá podívaná. Tohle však nestačí. Ne dnes.
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Vynikající Kingovka, o spisovateli (jak jinak) a jeho běsech. Při prvním shlédnutí jsem hodně dlouho nevěděla, jak se věci mají. A při druhém jsem už mohla více vychutnávat Deppovo mimické mistrovství. Jediné, co mi nesedělo, byly ty odbarvené vlasy.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Další filmová adaptace jedné z povídek mistra žánru Secret Window. A jak to podle mě dopadlo ? O horor ani tak zdaleka nejde, spiše o mrazivý thriler se skvěle budouvanou atmosférou, vypointovaným scénářem, který téměř do poloviny filmu nemá chybu, až přijde jeden moment, který mě trochu vykolejil a já přišel na celou pointu filmu, která je mimochodem dokonalá a dovedena do geniálního závěru, který byl dle mého nečekaný. Celý film je na scéně většinou Johnny Depp, jde tedy o jeho "One Man Show" a show z jeho strany je bezchybná a díky němu je tento film takový jaký je, nebýt jeho bylo by to mnohem, mnohem horší. Plný počet nedám jen kvůli té osudové chyby ve scénáři, která mi prozradila možný a také nakonec i skutečný závěr a pointu.
Alaitos
Alaitos
5 367 bodů
6
Celkem zajímavé zpracování románu Stephena Kinga. Johny Depp hraje jako vždy skvěle, výborný byl i John Turturro, ačkoli nedostal tolik prostoru. Co se týče toho kontroverzního konce, tak bych řekl, že to šlo udělat jinak a lépe. Takto to v kontextu s předcházejícím dějem nepůsobí tak věrohodně.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Dnes mi tento film byl doporučen. S chutí jsem si ho tedy večer pustil a... po dvou minutách jsem si vzpomněl, že jsem ho už viděl. Od Kinga tradičně námět skvělý. Zpracování je na jedničku, ale čím to, že jsem si film nemohl vybavit? Prostě to není něco, co by jste si pamatovali. Sice pěkně natočené s takovým trochu čekaným zvratem, ale i přes to je Tajemné okno (tedy aspoň tak působí) nadprůměrný film. Jenže jen na jedno použití. Uteče rychle, bude vás bavit, bude se vám líbit, ale za týden, ne-li dřív, zapomenete. 60%