Kafe a cigára

70%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8
Chcete-li začít s Jimem Jarmuschem a ještě jste od něj nic neviděli, je nejsmysluplnější začít s vrstevnatým "povídkovým" filmem, v němž je podána nejen řada různých káv a kávových receptů, ale především řada bizarních příběhů ve skvostných dialozích s fantastickými umělci (nejen herci), které si Jarmusch v pohodě a beze spěchu skládal a komponoval téměř dvě desetiletí. Můžete se sice chvilku nudit (Benini, Blanchetová), ale je to bohatě vyváženo skvělým humorem (Molina, Waits, Iggy Pop a především kongeniální Bill Murray).
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Některé povídky slabší, jiné naopak výborné. Přetahuje se to půl na půl, ale tu čtvrtou hvězdu zaručuje dokonalá povídka "Cousins?".
Fingon
16 886 bodů
8
70%. Nepiju kafe a nekouřím, takže jsem od tohohle filmu moc nečekal. A opravdu, některé povídky byly dost nudné. Ale ta první, pak ta s Iggy Poppem a Delirium byly úžasné. Nemluvě o té s Molinou.
mojmir.sedlacek
6 032 bodů
8
Trochu těžký film na hodnocení, jak psala již spousta lidé přede mnou, povídky jsou poměrně nevyvážené, některé jsou výtečné (Cousins, Cousins?, Somewhere in California, Delirium,...), jiné tak trochu pokulhávají. Nevím, možná jsem to nepochopil, každopádně jsem si to užíval, proto dám 4* s nadějí, že jednou, až si to pustím znova, dostanu se i k nějakým teoriím, o čem to vlastně nakonec je:)
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
6
Hrozně nevyrovnaná skládanka. Dobré možná jako album k listování režisérovým vývojem. Chvílemi to obsahuje ty nejhorší nešvary "nezávislé poetiky".
kery-
kery-
3 671 bodů
4
Úvodní nadšení hodně rychle vystřídala nuda a trapný pocit, že fakt asi nemám co dělat, když koukám na tenhle film. Film, který je založený na několikaminutových historkách, kde se vedou debaty o..o..ani nevím vlastně o čem. V podstatě se tam vedou debaty o ho*ně. Nad kafem, a cigárama..Ale to je sakra málo. No, ta chuť na čouda tam ale byla..
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8.5
Kdyč člověk tvrdne doma na zadku s nohou v sádře jako třeba zrovna já, jednou možnou kratochvílí je konzumace filmů. Taková hromadná konzumace znamená třeba 2 a v extrémním případě tři filmy denně. Člověk je pak otrávený a má radost, když pak natrefí na tak vyjímečný a tak trochu jiný film, jako je tento. Tento film je nacpán jemným Jarmuschovským humorem. Některé scénky jsou geniální, některé průměrné, ale ve výsledku se jedná o výborný nezávislý film. Dost dobrá je scénka s Isaachem De Bankolé, skvělá je ta s Alfedem Molinou a neméně geniální je ta s Billem Murrayem. Na druhé straně je slabší ta s Buscemim, nebo ta s Blanchettovou.
Miller
Miller
2 220 bodů
8
Kvalitní art. 95%
lukas
lukas
1 523 bodů
8
Parádní sonda do neobyčejné nudy a každodennosti. Ošívání se, když máme svléct ten kabát povrchní osobnosti, abychom se necítili trapně, že jsme "obyčejní"...
malkel
malkel
452 bodů
8
I když svačinu neskládám z takto zabijácké kombinace, nemůžu panu Jarmuschovi upřít, že tento civilní lidský kousek se mu opravdu povedl. Celek tvoří krátké hravé povídkové scénky. Nejsou sice všechny perfektně vypointované a rýpalové by mohli tvrdit, že kvalita je mezi nimi až kolísavá. Ale, co na tom? Cítil jsem totiž na sto procent, jak se stírá hranice mezi filmem a realitou a já sedím u vedlejšího stolečku, posluchám cizí rozhovory, načež si zápalím cigárko a zaliju to hrnkem kafe. ****