Au Pair aneb Slečna na hlídání

52%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Rodinná téměř pohádková romance o tom, jak mladá Jenny ke štěstí přišla. Čerstvá absolventka se omylem stane chůvou dvou rozmazlených dětí boháče. Její klid a nerozvážnost bych tedy chtěl mít. Nic ji nerozhází, nervy pevně na uzdě a pořád usměvavá. No jo, prostě Amerika. Slaďounký filmík na odpočinutí a vůbec relaxaci bohatě postačí se všemi akreditacemi jaké má. Jednoduchost, jemnost, úsměvnost.
roque
roque
2 923 bodů
7
Tento film je velmi hezká úsměvná romantická komedie. Opět další příběh o moderní "Popelce". Tato Popelka jménem Jenny se ke svému štěstí, muži, dostane omylem jako chůva dvou jeho divokých dětí. Tyto děti jí dělají jen samé vtípky, ve snaze aby jí otec propustil a věnoval se jim radši sám. Nechybí ani zlá macecha v podobě snoubenky jejich otce. Jak to tak v takovýchto filmech bývá, i tady na konci následuje happy end. :D
JanaM9
JanaM9
94 bodů
10
Nadčasový rodinný film, který se téměř celý odehrává v Evropě. Logiku ovšem nedává, proč někdo schválil evropské natáčecí kulisy a zároveň dialogy. Neviděla jsem film v originále, nemohu tudíž posoudit, zda se náhodou nejedná chybu v překladu.
Na počátku filmu se děj viditelně odehrává v Paříži, tuto lokaci také pravdivě přiznají. Chyba ovšem když v Paříži řidič tvrdí, že jedou okolo Louvru, přitom je to Conciergerie. Ovšem po Paříži Oliver oznámí, že letí do Vídně. Přitom první záběr "ve Vídni" je ikonicky budapešťský parlament, následující záběry na Rybářskou Baštu či most Széchenyi lánchíd. Opravdu? Po "Vídni" přijíždějí na zámek, který nedokážu identifikovat, ale který na první pohled je úplně jiný, než na kterém se na konci koná svatba.
Jenny po tomto zámku odjíždí do Salcburku, kulisy by na první pohled seděly, nemohu říci, zda je to jiné město.
Ovšem ze Salcburku lodí plují do "Vídně", přičemž pro pozorného diváka a znalce Budapešti v jedné noční scéně znovu plují u mostu Széchenyi lánchíd.
Nakonec pospíchají se vrátit zpátky do "Vídně". Podle děje by se měli vrátit na stejné místo, odkud Jenny i děti předtím odjely, ovšem kulisně vypadá naprosto jinak, jelikož se jedná o budapešťský hrad Vajdahunyad.
Film znám mnoho let, ale až po procestování Paříže, Vídně a Budapešti jsem se u něj doopravdy pobavila.