Halloween 5

47%
Halloween 5
Plakát traileru

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla a zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který chce Michaela porazit za každou cenu.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
I když jde od skvělého prvního dílu kvalita pomalu, ale jistě dolů, tak je to stále ještě horor s hutnou atmosférou, zejména samotný závěr je napínavý. Ale prostě už muž s maskou netáhne tolik, jako při jeho zrodu. Nepočítám-li třetí díl, který snad ani do této série není možné zařazovat, tak je pátý díl chronologicky nejhorší.. ale pořád to jde.. je to klasika.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
5
Pátý Halloween plně navazuje na předchozí čtvrtý, odehrávající se, jak jinak, přesně po roce a tak se vracejí všechny zásadní postavy. A nic naplat, po minulém úspěšném Michaelova návratu opět dochází k sestupu. Jediné, co stojí za zvážení, je poslední půlhodina, kde si Michael dokonce na chviličku sundá masku a dojde k vcelku příznačné emocionální scéně pohledu s očí do očí mezi ním a Jamie. Jinak je to spíše psychologického rázu, což se sice přirozeně dotýká malé Jamie, po té, co prožila, ale v rámci snímku je to spíše na škodu. Použitá psychedelická živá kamera při snímání vyděšené Jamie se na takovýto film prostě nehodí. Její psychická vazba s Michaelem je taktéž krapet nepochopitelná, tudíž v rámci děje naprosto zbytečná. A tak se stalo, že se nějak vytratila honosná atmosféra, napětí a strach. Děj jako takový se v podstatě nikam neposouvá. Všichni si stále jedou to své a to je asi tak všechno. A tak je zase všude plno křiku a sem tam nějaký ten Michaelův vražedný útok, snaha Dr. Sama Loomise ho dopadnout, a nic víc. Režisér Dominique Othenin-Girard zkrátka tímto jen vařil z vody.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
4
Jak jsem si myslel, že by čtvrtý díl mohl nakopnout celou Halloweenskou sérii a doklepávat ji alespoň v nějakém televiznějším podání, dokud mu nedojde šťáva, tak ono vystřízlivění přišlo už hned s navazujícím dílem.. Rychle rychle se tvůrci chtěli svést na relativním úspěchu předchozího Halloweenu, a tak na nic nečekali a v podobném duchu jako při úplně prvním pokračování dopravili nový Halloween, v pořadí tedy již pátý, hned v následujícím roce.. Pokračuje se v nastaveném prostředí, kde se pozornost upíná na Jamie, neteř legendárního sériového vraha Michaela Mayerse. A stejně tak se drží televizní vizuál, který dělá z celé původní sequelové trilogie tak zaměnitelnou sérii, na kterou Vám nezůstane příliš ikonických vzpomínek.. Poprvé v rámci značky se zkouší prorazit do nějakých fantazijních vod, v níž se telepaticky propojují neteř se svým nezdařilým strýčkem.. Donald Pleasence coby Doktor Loomis už musí vyloženě prosit, aby ho tvůrci odpravili, i přesto, že ve svém pokročilém věku už nemůže působit jako rovnocenná konkurence, ale naopak je on jedinou nadějí naší malá ústřední hrdinky, že neskončí pod nožem nezranitelného přízraku v masce. Halloween 5 působí hodně bez energie a všechno nové, oč se pokusí jsou možná až za hranou původního nastavení postav a uvěřitelnosti celého Halloweenovského konceptu. Ovšem pořád jde o povedený slasher, který tentokrát více přeroste v jakýsi survival run.. Navíc necpat tam pořád dokola teenagerské zálety... Nicméně finální naháněčka je zase dost fajn, ne jako minule, ale na ni se dá celý film těšit. 40%

Dodatečné informace

Původní název:
Halloween 5 (více)
  • USA Halloween 5
  • USA Halloween 5 - A Vingaça de Michael Myers
  • USA Halloween 5: la venganza de Michael Myers
  • USA Halloween 5: La vengeance de Michael Myers
  • USA Halloween 5 - Michael Myers'in intikami
  • USA Halloween 5: Michael Myers' Revenge
  • USA Halloween 5: The Revenge of Michael Myers
  • USA Halloween V - Die Rache des Michael Myers
Země původu:
USA
Rozpočet:
3 mil. USD
Tržby:
11,64 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Halloween 5