Vlk

70%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Už samotné obsazení Nicholsona do hlavní role byla taková malá výhra. On trochu jak vlkodlak vypadal i bez masky,tak maskérům ušetřil práci i peníze. Celkově na mne Vlk jako horor moc nepůsobil. Bylo tu pár strašidelnějších scén,ale né zas tolik,aby to film zařadilo do žánru hororu. Takřka bez krve,ale za to s výborným Nicholsonem a krásnou Pfeiffer.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
Na svou dobu velmi podařený horor, navíc si umím jen těžko předsatvit lepší volbu než Jacka Nicholsona.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Herecký koncert Jacka Nicholsona, kterému je role šitá doslova na tělo, ostatně není to poprvé, co se Nichols s Nicholsonem setkal na jednom place. Film je spíš podobenstvím než napínavým horrorem, ale obsahuje několik opravdu brilantních scén. Celkově je to dobrá podívaná.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Výborná role (postava) Jacka Nicholsona. Povedený horor a film jako takový.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
6
V letech 90. se Jackovi Nicholsonovi profesně úplně nedařilo, možná proto se pak ponořil do rolí umračeného elegána, která definovala jeho hereckou kariéru ve 21. století. Nicméně jedno z děl v tomto desetiletí přece jen stojí za zmínku, a to je právě Vlk. Úplně zoufale to stojí na excelentním Jacku Nicholsonovi, až hanba! Jenže jinak velký špatný.. Celý příběh pokud si ho teda najdete je strohý a se zápletkou, jak z béčkového japonského fantasy. Nechápu, jak tohle mohl někdo takto vypustit?! Prostý příběh, masky jak z blešího trhu a hlavně odporné slow motion. Koho sakra napadlo, tam tuhle techniku využít! Nehodí se to tam, trhá to onu akci a navíc je jim plýtváno. V závěru jsem se neudržel a smál se (+ finální záběr na démonickou Michelle Pfeifer na hraně trapnosti, už jen zbývalo ji vidět zpocenou a s nalepenou srstí)! Nápad mě hodně zaujal, ale mrhá se tady se vším.. 65%
Ombak_Penari
2 764 bodů
5.5
Byl dřív vlkodlak Nicholsonem nebo Nicholson vlkodlakem? Těžko říct, každopádně do této role sedne jako zadel na hrnec a stačí jeho pohled šelmy přes den v zaměstnání a máte pocit, že ho měl z vlkodlactví někdo obvinit ještě předtím než ho vůbec něco hryzlo. Ostatní herecké obsazení obecně také na pochvalu, ale film samotný toho nemá moc co nabídnout. Nedisponuje ani skvělou atmosférou, ani převratným příběhem a ani zajímavými triky. Bohužel jen tak prošumí okolo a za týden vám z toho zůstane jen uhrančivý Nicholson a matný pocit, že jste s ním viděli film.
miza
miza
2 336 bodů
6.5
Kvalitní herecký výkon J.Nicholsona.
Tomas_313
Tomas_313
1 197 bodů
8.5
Námět filmu pojednávající o animálnosti v každém z nás je velmi ošemetný. Přestože je scénář inteligentní a nápaditý, akční scény zvládnuté, režisér zkušený a hudební podkres obstarává samotný Ennio Morricone, je nutné si uvědomit, že řada scén by při špatném uchopení vyzněla komicky a z Vlka by se záhy stala další nedůstojná hovadina s tématem lykantropie. Jenže tomu tak není. Zásadní roli, více než je běžné, sehrála hlavní postava - charismatem přetékající Jack Nicholson, jemuž zdatně sekundovali půvabná Michelle Pfeiffer a James Spader. Právě díky nim je Vlk opojným atmosférickým zážitkem, který svou polytématičností uspokojí jak příznivce thrilleru, tak i zaryté romantiky. 85%