Vlčí bouda

71%
Vlčí bouda
Do Vlčí boudy, staré horské chaty se symbolickým názvem, umístila režisérka a spoluautorka scénáře Věra Chytilová děj filmu, který natočila v roce 1986 na námět Daniely Fischerové. Jedenáct mladých, pečlivě vybraných účastníků lyžařského kursu prožívá pod taktovkou vedoucího a dvou instruktorů snad nejdramatičtější chvíle svého života. Skupina dospívajících, v níž je jeden od druhého záměrně vzdalován, je v atmosféře narůstajícího napětí a podezírání dováděna až do situace, v níž se bude muset rozhodnout, zda pro osobní záchranu obětuje jednoho ze svého středu. V tu chvíli bude záležet už jen na nich, jak "úspěšný" bude experiment, který se začal odvíjet ve chvíli, kdy je rodiče svěřili do péče vedoucích - tří podivných bytostí... (Film Europe)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Neskutečně osobitý film přesně dle Věry Chytilové. Film bude mít určitě rozporuplné hodnocení... ani se nedivím, balancuje na hraně geniálního psycho hororu a amatérsky vyhlížející slátanině. Neskutečná atmosféra, realističnost dodává právě parta amatérských teenagerů, že to skoro působí, jako dokument. Vše pěkně přikrývá profesionálním projevem hlavní padouch Miroslav Macháček.. Film zkrátka musí zanechat dojem na každého, ať už je ten dojem jakýkoliv.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Zajímavé, což o to, do poslední chvíle jsem chtěl dát čtyři hvězdy. Konec mě ale velmi zklamal, a to na úrovni, kdy to zpětně kazí jinak skvěle gradující film. Co mohlo být tvrdé drama uhýbá k bezpečné moralitce a celková přepjatost zbytku ztrácí smysl.
Fingon
16 886 bodů
8
Příjemné překvapení. Ve srovnání s dnešními horory/thrillery je tenhle trošku pomalejší a nepříliš děsivý, ale určitou atmosféru mu nemohu upřít. Rozhodně zajímavý nápad, tleskám, paní profesorko.


Dodatečné informace

Původní název:
Vlčí bouda (více)
  • Československo Vlčí bouda
  • Československo Wolf Chalet
  • Československo Wolf's Hole
Premiéra v ČR:
1. 6. 1987
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Vlčí bouda je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch