Vládce temnot

65%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Se satanskou tématikou vzniklo v 70. a 80. letech bezpočet dobrých i špatných snímků, mezi které patří i tento, a který patří mezi ty nejlepší. Dusná atmosféra, podporovaná vynikající démonickou hudbou, by se tu dala krájet. S ohledem na svou dobu jsou zde použity levné masky a triky, ale to takovým precizním způsobem, že příběh nejen podpoří, ale zároveň vytváří ještě více strašidelnější dojem. I tady platí, že v jednoduchosti je síla. Děj nikam nespěchá a hezky pomalu a poctivě postupně buduje napětí a dusno, a to až do šokujícího finále. Genialita hororových schopností legendárního Johna Carpentera je zcela nezpochybnitelná a dá se říct, že je to mistr oboru. Pokud má divák na sledování klid, skutečně pocítí běhat mráz po zádech, a to nedokáže jen tak něco. Klasika, která ohromí i po letech.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
2x jsem se lekl, až jsem nadskočil, ale jinak žádná sláva. Upřímně si myslím, že tady Carpenter režisér dal na frak Carpenterovi scénáristovi, protože ten film je chvílemi (??záměrně??) plný blbých dialogů i neskutečně "zábavných" scén. Atmosféra je sice i díky těm psycho hudebním motivům hodně solidní a konec se mi taky docela líbil, ale co z toho... Asi není náhoda, že tenhle film není zrovna nejznámějším Carpenterem. 5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Ve sklepě starého kostela je už mnoho století ukrytá skleněná nádoba. Zdá se, že její obsah žije vlastním životem a právě nyní se chystá osvobodit. Nadešel čas satanova příchodu na zem. Do hlavní role Carpenter obsadil opět Donalda Pleasence a filmem, který se odehrává v jednom domě, se vrátil k pečlivému budování atmosféry. Příliš smyslu sice celý film nedává, ale je neuvěřitelně působivý a patří mezi Carpenterovy majstrštyky.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Poměrně dobrý horor s poutavou až děsivou atmosférou, ovšem s opravdu velmi průměrným a ničím nepřekvapujícím scénářem.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Není o co stát. Dlouze se nic neděje aby divák ve finále, ano ve finále zjistil že si mohl zpříjemnit čas jinak. Dlouho jsem očekával něco hrozivého, a to hrozivé měla být jakási satanova pařáta trčící ze zrcadla. Toť vše.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7.5
John Carpenter buduje silnou temnou stránku,která dokáže diváka pěvně uchytit už od samého začátku.Navíc dodává vrcholnou démonickou hudbu,která nás bude doprovázet do ranních hodin.Pokud bych nebyl s filmem dodnes nedotčený a hodnotil bych ho v době vzniku,"možná" bych dal plný počet.