Tonoucí se stébla chytá

73%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Při pohledu na to kdo všechno psal scénář je až neuvěřitelné jak kvalitní a celistvou komedii vlastně Tonoucí se stébla chytá je. Louis De Funés je klasicky výborný a myslím,že takových komediálních talentů jako byl on by jsme napočítaly na prstech jedné ruky. Snímek chce jen bavit a to se mu daří výborně.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Rozhodně jedna z nejlepších komedií s Luise de Funésem. Jeden gag za druhým, bláznivější scény si leze jen stěží představit a jedna stíhá druhou. Luis de Funés k sobě měl skvělé herecké parťáky a tak nezbývá, než vypnout mozek a nechat se touto bláznivou komedií bavit.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
10
Louis de Funès a jedna z mnoha nestárnoucích komedií, která je svým charakterem a dějovou linkou podobná snímku ´Senzační prázdniny´, který natočil ve stejném roce. Tam se coby ředitel školy hnal za svým filmovým a vlastně i skutečným synem, zde pro změnu coby majitel loděnice za svým konstruktérem v rámci kšeftu. To jen tak bokem zase připomíná snímek ´Jeden hot a druhý čehý´, kde kvůli honosnému výdělku jako majitel firmy rozšíří dílny až do svého domu. Ale to vzniklo až o hodně později. Při své cestě zažije nemalá dobrodružství a etud, kdy se divák muže uválet smíchy. Na to, že snímek vznikl v roce 1967, nijak nestárne a svým humorem a skeči dokáže pobavit i dnes. Louis de Funès ve spojení s hlasem Františka Filipovského je pro pobavení trefou do černého.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Funès je ale neskutečný komik.
avenis
avenis
8 137 bodů
9
Tohle je asi úplně první film, který si pamatuji z kina, kde běžel pod názvem "Plaváček". Bylo mi nějakých 5 let a podle vyprávění jsem se prý smála tak, že lidi se dívali na mne a ne na plátno. :) Rozhodně je to jedna z nejlepších filmových komedií, kterou Louis de Funès natočil. Vždycky se těším na oblečenou kánoi a na zapíchnutí do sena, "Kastaněěě!" mi zní v uších ještě dlouho po opětovném shlédnutí a je mi krásně.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Trochu příliš crazy i na Funesovy poměry, občas zbytečně dlouho proklepávané humorné středobody (viz. scéna se zaharadním traktorem), ale pořád jedna z nejlepších věcí, které nám francouzský komik servíruje. I tady (a zejména tady) se ukazuje, jak moc celkový dojem posilňuje úžasný dabing Františka Filipovského.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Další velice zábavná "Funésovka", která ovšem trpí tím, že je téměř bez děje. Vše ovšem zachraňuje Funésův komický projev a hromada nezapomenutelných scén (výstup na maják, kazatelna v kostele, obojživelný kajak), vlastně celý film je nezapomenutelný, ale je spíše jedním z těch "jen lechce nadprůměrných".
kawa
3 388 bodů
9
Věhlasem sice nedosahuje tento film série s Fantomasem a Četníky, ale gagy a komičností je v lesčems napřed. Velmi dobré obsazení, gagy v každé scénce, skvělá hudba podporující děj, kamera i efekty ("utopení" Funése v kaluži, natažení auta na dvojnásobnou délku apod). Stále svěží zábava!