VALL-I

83%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
VALL-I je důkazem toho,že se dají emoce a myšlenky sdělit i beze slov. Nádherný a hlavně dojemný snímek,který má nádhernou animaci a nese v sobě silné ekologické poselství,které si mnoho z nás ani neuvědomuje. Chvílemi se trochu vleklo,ale i přes to jsem spokojený.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Nejlepší animáky jsou ty, které vzbuzují pozitivní emoce - a to je právě tento případ. Občasné "výpůjčky" (Číslo 5, E.T. mimozemšťan, Do oblak)jsou dobře zakomponované do děje, ale ústřední myšlenka - život bez lásky nemá smysl - je původní a zřetelná. Robotický "uklízeč" VALL-I se zamiluje do robotky Eve, ale jejich vzájemné city narážejí na úkoly zadané zlenivělými lidmi, za které už roboti dělají téměř všechno ... Milý rodinný animák.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Robotická romantika. Rozhodně zajímavý scénář, slušná animace a film pro celou rodinu. Za mě je to povedený animovaný kousek, ale přeci jen mu chybí něco extra. Pixar umí jak lepší animaci, tak si umí najít pro své animáky dobré scénáristy. Toto je prostě velmi slušné - 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Wall-E vypadá na jeden z největších úspěchu Pixaru u kritiky, ale mě nezaujal o nic víc než některé jeho jiné povedenější kousky. Bavil jsem se, ale ne nějak komplexně. Prostě milá groteska.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Pixar si zase jede tu svou (jistotu), kde si prostě každý něco najde. Neříkám, že to je špatně - jen už to začíná být dost ohrané (což se potvrdilo o i rok později u přeceňovaného Up)...4/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
1
Mám rád animované filmy, ale čeho je moc toho je příliš. Vzít nejslavnější rodinné filmy, přepsat klíčové scény přes kopírák a obšlehnout Číslo 5 do něčeho, co se pojmenuje Vall-I mi tedy dovede pohnout žlučí. Být scenáristou Čísla 5 nebo E.T. Mimozemšťana, tak tvůrce tohoto filmu zažaluju. Větší blbost jsem neviděl.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
VALL-I je kvalitně natočený animovaný film, který dokonale poukazuje na budoucnost našeho lidstva. Lidé co se nechávají vozit aniž by pěstovali sporty a nechávají se dokonce roboty i krmit. Hlavní hrdina, ač je to nemožné, se dokonce i zamiluje. Jde o malého robota, který uklízí zpustošenou a osamělou planetu Zemi. Dokonalý příběh.
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
8
Nádherný film, s tak hodnotným poselstvím. Postavy obou robotů jsou výborné, kdy obzvláště VALLI vytvořil ikonickou literární/filmovou postavu! Jediné, co mě prostě vždy u filmu vytáčí, tak jsou ty nahrané zprávy, které Auto pouští. Proč jsou doprdele hrané, nikoli animované?! To fakt někoho nenapadlo, že to působí trošku divně... Závěr filmu je už klasická slzející scéna, která mě vždy dostane. Čistý a originální film. 80%
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
10 rokov prešlo a stále si myslím ,že Wall-E je najlepší film od Pixaru ,ktorý kedy spravili. Na svoju dobu veľmy nadčasový film ,ktorého myšlienka je aktuálna aj po jednom desaťročí. Len škoda ,že dvojka nikdy nevyšla a nikdy nevíjde. 100%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Krásná ukázka toho, že na Pixar bylo vždycky spoleh, dokonce i tenkrát. WALL-E tak podle šablony, minimálně v prvním aktu, plní funkci dle očekávání a znalce maximálně trknou fantasticky prezentované establishing shoty a netradiční pohyby kamery se zoomem, které evokují skoro voyerovský styl autenticity. Až na tento netypický vizuál a absenci jakéhokoliv dialogu jsem ale automaticky předpokládal předpokládatelné a v hlavě už mi svítil předběžný výsledek 70%, který jsem si po příchodu EVE jen utvrdil. Jenže jakmile se opustí Země, film to najednou strašně nakopne a mě zrovna tak do prdele za uspěchaný názor. Ten film je od daného okamžiku nádherný, a přestože dokáže zpomalit pro vychutnání si emocí (u proletu galaxií jsem chvíli uvažoval, že ty blikající mrchy začnu studovat), na tempu zásadně nezpomaluje, ba přímo naopak a ještě nezapomíná nadhazovat prostá, přesto však výstižná moudra. Pravda, na někoho toho moralizování bude až moc a jsem si jist, že úvodní půlhodina také nemusí sednout každému, ale jakmile odpadnou většinoví nezájemci, těm vytrvalejším to film nehorázně oplatí. PS: Na závěr takové mírné postěžováníčko. Jel jsem v angličtině bez titulků, protože - film pro děti = budu rozumět i já. Ale ty vole, u jednoho robota (a kdo viděl, ví kterej) díky "techno" hlasu jsem věděl kuloví, a když jsem to po konci prubnul i v mé mateřštině, o moc lepší to nebylo.