Invaze

61%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Zklamání. Nic jiného mě nenapadá. Nezvládá to být ani tak efektivní jako originál, ani tak propracované jako seriál.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
V momentě, kdy to producenti vemou pevně do svých rukou, vyhodí režiséra a nařizují dotáčky a přetáčky, je zle. Škoda, protože jako komorní psycho drama tohle mohlo být vážně skvělé. 6/10
lamps
lamps
15 150 bodů
6
Trochu nešťastné spojení dvou tvůrčích přístupů, které znemožňuje absolutní napojení na psychologickou rovinu námětu, respektive nedovoluje filmu být ani strhujícím temným thrillerem. Materiál je přitom nadějný, z filmu místy sálá bezvýchodnost a hlavní hrdince fandíme, jenže závěrečný akt už nám polopaticky cpe základní myšlenky příběhu, které nijak zajímavě nerozvíjí a ústí do triviálně pojatého finále. Předcházející verze zvládly dodat inteligentní látce mnohem naléhavější a osobitější nádech.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Dobře mě děj tohoto filmu provázel při sledování. Je v jednom kole a zastaví se až na konci. Dost mě tento film bavil a myslím si že se povedl jakožto remake.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Celkem příjemná old school sci-fi
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Další variace na téme invaze z vesmíru. Tahle patří dle mého mezi ty lepší, ale rozhodně jsem viděl lepší (např: invaze lupičů těl, seriál Invaze a ještě nějaká invaze z vojenské základny, ale na název si nevzpomenu). Nebýt Nicole Kidman, Daniel Craig by to bylo o mnoho horší, ale bavil jsem se dobře je pravda, že je to napívanej film.
kedl
kedl
6 380 bodů
4.5
"Vetřelec, nebo jak to nazvat" na tebe hodí "šavli", usneš, probudíš se a je z tebe také "vetřelec". Co víc dodat :-) Slabota.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Mohlo by to být tuctové scifíčko o nákaze z vesmíru, která napadá lidi a mění je k obrazu svému, ale účast patřičně vyděšené Nicole Kidman, která je také nakažená, a tak především nesmí usnout, aby u ní nákaza nepropukla a ona stihla zachránit svého syna, tomu dodává celkem sílu.
kubas369
4 086 bodů
6
I přes naprosto debilní konec uspokojivá podívaná, bohužel bez nějaké hustší atmošky ale s pár dobrýmy nápady je tohle upřímnej průměr.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8.5
Zoufalý boj lidské rasy o právo páchat násilí. Problémem špatného vlivu lidských emocí se zabývá celá řada sci-fi snímků. A myšlenka, že člověk si nedá sáhnout na svoje "práva", ať jsou sebezrůdnější a vedou k těm nejhorším činům, je téma ještě častější. Invaze spojuje tyto otázky v jednu. Je špatné hájit světový mír a prosperitu za cenu obětování části své "duše"? Lidé v Sýrii by vám jistě řekli, že ne, ne tak bohatá psycholožka z "vyspělé" civilizace. A tak pokud vás nebude bavit vcelku klišoidní honička s oživlými mrtvolami, můžete trochu popustit uzdu svým myšlenkám. Nebo prostě sledovat opět sqělou Nicole Kidman. Film skýtá mnoho možností.