Vinnetou - Rudý gentleman

79%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Nejsem úplným fanouškem Winnetou, ale pořád je to o level dva lepším, než se samotným Old Shatterhandem, či dokonce nějaké napodobeniny typu Old Surehand a jiné zvěrstva. Spojení indiána s mirkodušínským bělochem prostě fungovalo nejlépe. Poklad na stříbrném jezeře mám ale například raději.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
10
V roce 1964 se němečtí filmaři rozhodli využít zájem o 'Mayovky' a rozhodli se jich natočit více. Vznikli celkem tři, jestli se nepletu. Mezi nimi je přirozeně i druhý díl hlavní trilogie. Opět je ohrožen mír a tak opět mají Vinnetou a Old Shatterhand co dělat, aby byl stále zachován. Pojistka však je pro Vinnetoua velmi krutá. V tomto snímku se poprvé objevují dva zásadní herci. První je Gojko Mitič ( když nebudu počítat předchozí díl a snímek 'Old Shatterhand', kde spíše působyl jako komparzista), který později jako protiváhu rozjel vlastní indiánky a Terence Hill, ještě pod svým jménem Mario Girotti. Klaus Kinski v roli jednoho z padouchů se snad představovat ani nemusí. Z postav tu naopak chybí Sam Hawkens a přiznám se, že mi docela schází. Dějem se tento příběh řadí hned za snímkem 'Poklad na stříbrném jezeře', což dokládá i rozhovor Old Schatterhanda s Castlepoolem při jejich vzájemném setkání. Atmosférou tato indiánka od těch předchozích v režii Haralda Reinla nijak nevybočuje. Stále je kouzelná a dobrodružně romantická. Jen těch překrásných scenérií drasticky ubylo. Reinl je však kouzelník a vystačil si i bez nich. A tak se jedná třetí Vinnetouovku, která se řadí mezi špičku, která nestárne a stále šíří své sympatie.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
A opět ten samý tým, jako u Pokladu či Vinnetou. Perfektní scénář, režie, hudba, krása Jugoslávie a Barker/Brice. Kombinace zaručující úspěch. Délka je odpovídající a casting hold opět skvělý. Reinlův tým to opět dokázal.
limeta
limeta
5 179 bodů
7.5
Nestarnouci klasika a nemuzu si pomoct, tohle je film, ktery mely videt vsechny deti. Ta cestna, statecna, spravna dvojice by mela byt vzor pro prcky i v dnesni dobe. A ze to byli fesaci, se neda uprit ani po takove dobe. Opakovani v tv vzdy potesi.
novoten
novoten
183 bodů
10
Zapomeňte na předlohu se Santerem či Old Shatterhandovými sólo odbočkami a smiřte se s tím, že Harald Reinl na to šel prostě jinak. A to tak úžasně, že i dlouhé roky poté, co jsem tuhle dvojici plnou ideálů hltal poprvé, jsem pořád stejně přimrazen.