Gravedancers, The

55%
Gravedancers, The
Gravedancers, The
Po prepitej noci na počesť náhle zosnulého priateľa sú Ellison, Harris, a Kira prenasledovaní duchmi detského pyromana, vraha, ktorý zabíjal sekerou a násilníka.



Pas
Pas
6 225 bodů
8
Poslední rozloučení se zesnulým kamarádem může vyvolat nejen staré vzpomínky a vášně ale i temné síly které jen čekají jak proniknout oponou mezi světy živých a mrtvých.Pozůstalá trojice starých přátel se nejdřív sejde ve dvou v obřadní síni a poté v baru i se třetím členem který neměl srdce a odvahu dorazit na pohřeb, zato má myšlenku jak uctít kamaráda po svém. Z baru je to zřejmě jen kousek na hřbitov a tak "rozlučka" může pokračovat zde. Alkohol a emoce však udělají své a z komorní záležitosti se stane křepčení nad hroby , ovšem jejich "nájemníci" mají jinou představu o tom jak se bavit...Na duchařinu kterou moje maličkost zrovna nemusí , však scénař je docela nápaditý a postavy se ve snímku chovají celkem v konvencích logiky věci. Nastupují sice lekačky ale není to pouze výron neposedné ektoplazmy jako rovněž nastupuje jistý dějový zvrat což je vcelku příjemné a inovativní zjištění vůči hromadě škváru z podbného žánru. Na scéně se objevují další postavy což rozšíří obzory účastníkům "vymítání" jakož i divákům příběh.Lovci duchů však nejsou jen dvojicí dokumentaristů a ve chvíli kdy začne kráčet i o jejich krk a duši přiběh nabírá na obrátkách.Béčková produkce se nezapře ale zde tvůrci asi neměli ambici natočit velkofilm, nicméně se jim docela povedlo odvyprávět příběh bez zbytečných klišé a stupid jako věc která je nosným tématem. Příběh je vcelku slušně vystavěný a gradace není předčasná se skluzem to jen dotočit z povinnosti. V rámci mystery/hororu s prvky thrilleru určitě lepší záležitost která moje antiduchařská maličkost v poslední době viděla.Herecké výkony slušné, trikové sekvence na úrovni a kamera jasná bez zbytečných "mlžných" oparů.Koukatelná a docela zábavná duchařina.
kery-
kery-
3 671 bodů
4
První polovina filmu docela poho, ale když umřela Josie Maran (Kira), tak už to nebylo ono. Pak jsem se jen smál když po baráku který byl najednou obklopený mřížema =-O lítali mrtví děcka s umělým obličejem a válcovali se mrtvoly Hummerama. Potom jen velice (ne)povedená scéna s 10 metrovou hlavou (později rukou) a happy end ve formě vymítače ďábla, který měl s ostatními společnou leda tak díru do zadku. První půlka ještě šla ,ale druhá bahno - 2*

Dodatečné informace

Původní název:
Gravedancers, The (více)
  • USA Gravedancers, The
  • USA Profanations
  • USA The Gravedancers - Ruhe nicht in Frieden
Země původu:
USA
Tržby:
0,48 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění