Kostka 2 - Hyperkrychle

48%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
2.5
Už první díl mne příliš neoslnil a tohle pokračování považuji za příšerné. Dějově mi to přijde velmi podobné a po technické stránce velmi amatérské. Ty efekty jsou vážně velký úlet. Mluvit zde o nějakém napětí,nebo atmosféře je zcela zcestné,protože ve snímku není ani jedno. Ty pasti jsou spíše komické a samotný závěr je jeden velký WTF!
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
´Vše co se děje, je sice šokující, ale dává to smysl, jestliže jsme ve vícerozměrném kvantovém prostoru. Myšlenka kvantového vesmíru předpokládá simultánní existenci paralelních realit. Prostor a čas. To je to, co vládne osudu.´ Kdo pochopí o čem je řeč, pochopí i tento snímek, který nás opět zavádí mezi osm neznámých lidí ocitnuvší se v místnosti ve tvaru krychle, kde zákony fyziky ne vždy platí a kde logika a vize dává setsakramentsky zabrat a nedobrovolně se musí podvolit hrát nějakou hru. A tak je snímek oproti předchozímu značně odlišný. Vlastně je z toho takový prapodivný myšmaš, ale jak je výše uvedeno, kdo pochopí vlastnosti vícerozměrného kvantového prostoru, pochopí, co se tu v rámci dějství vlastně děje. Myšlenka je sice stejná, ale ve filozofickém ohraničení přeci jen odlišná. Předchozí věznice byla temná, atmosférická a snad i taková gotická. To mělo v rámci designu zvláštní impozantnost. Nyní se jedná o nekonečné bludiště velice intenzivně jasně osvětlené bez vyobrazení různorodých detailů. Daleko více to už vypadá jako sci-fi. Různé smrtící nástrahy už nejsou technického rázu, ale spíše věci, jako jsou létající paralelogramy či skartovací čtvercové antihmoty. CGI tu má po filmové stránce zkratka hlavní slovo. Jako volné pokračování sice už snímek nedokáže tak nadchnout jako předchozí, ale je dost solidní na to, aby právě v rámci sci-fi zaujal fanoušky tohoto žánru. Dějově jednoduchý počin, ale rozpoznat myšlenkovou filozofii podstaty dané věci už je hodně velký oříšek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Jednička byla tak jednoduchá, až se mi to líbilo. Dvojka je tak složitá, až se mi to taky líbí. Ta nesmyslná překombinovanost musí štvát každého, ale mě to přišlo docela... legrační. Mnohem víc mi vadil prapodivný nástup herců. Hlavní hrdinka mi jakž takž sympatcká byla, ale ostatní herci už byli horší. Přesto dám nechutně vysoké hodnocení, protože styl tohohle filmu se mi líbil.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
2
Strašně slabý film. Nevím co tím chtěli tvůrci naznačit ale rozhodně se jím to v žádném případě nepovedlo.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
0
Kopírka prvého filmu level Asylum! Totálna sračka ,nepozerať!
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
4
Naprosto zbytečný pokračování.. Zatímco jedničku a nulu cenim neskutečnym způsobem, tak tahle dvojka je uplně k ničemu. nedozvíte se zde vůbec nic; ani co se stalo s lidma z jedničky a ani kdo a proč za kostkou vůbec stojí..
kery-
kery-
3 671 bodů
2
vaření z vody..
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
4
já vám nevím, ale proměnit klaustrofobickou podívanou, která je za určitých okolností i velmi realistická, v sci-fi blábol o hyperkrychli, čtvrté dimenzi, paralelním vesmíru navíc se špatnými herci, hudbou, kamerou i efekty? je mi líto, ale víc zklamaný snad ani nemůžu být. a nemluvím o tom, že pasti jsou tentokrát tak primitivní, že by jim uteklo i předškolní dítě.