Vetřelci

87%

Komentáře a recenze 84

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9.5
Změna na režisérském postu je znatelná. Né však kvalitou,ale stylem natáčení a celkovým pojetím snímků. Zatím co Scott postavil bezbranné výzkumníky proti vesmírné hrozbě,tak Cameron do boje vyslal po uši vyzbrojené mariňáky. To se výrazně odráží na akci,které je zde požehnaně. Hutná atmosféra sice trošku vymizela, to je dáno tím,že to kouzlo překvapení(Alien)bylo odhaleno v prvním díle.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Jak to u druhých dílů bývá, přibude monster a akce a tak je tomu i zde. Napínavý akční kousek plný Alienů a se skvělou Ripleyovou. První díl byl daleko napínavější a držel diváka dlouho v napětí, kdy přijde nevyhnutelné. Vetřelci jsou přímočařejší, avšak stále je to kvalitní podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
10
Pokračování úspěšného a velmi brilantního snímku převzal James Cameron a vizi celého konceptu pojal zcela po svém. Z hororového žánru bylo vytlačeno co se dalo, takže se na celou věc podíval trochu jinak. Na scénu poslal Vetřelců daleko více a proti nim komando. Žánr se tedy změnil na velmi drsný žoldácký film. Nic neponechal náhodě a všem aktérům dal pořádně zabrat. Jiné pojetí, ale stále vynikající snímek. I z něho byla vytvořena režisérská prodloužená verze a co se mě týče, považuji ji za daleko přínosnější. Spousta věcí tu je dovysvětlena a tak vše dává daleko větší smysl. Na kvalitě však ubráno nebylo. Ba právě naopak. Ridley Scott mohl být spokojen. Vysoká laťka byla zachována.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Druhé Vetřelce mám z celé série nejradši, Cameron posunul komorní jedničku podobně jako v případě Terminátora směrem k velkolepé akci, ale u bezduché střílečky neskončil. Jsem ještě zvědavý na režisérskou verzi...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Zatímco první díl byl takový dost depresivní a atmosférický, tohle je spíš hlavně sci-fi akční řežba s docela promakanými charaktery. První půlka je takové sci-fi béčko na lodi s emzákem, ta druhá je už o dost lepší, navíc s kultovním závěrem, který si pamatuju jako dítě, ale nikdy jsem nevěděl, ke kterému dílu patřilo.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
James Cameron se ujal kultovního hororu po svém a po několika fenomenálních úspěšných filmech a s pověstí zázračného dítěte natočil dalšího Vetřelce jako zběsilou akční jízdu na horské dráze s překvapivými zvraty, zajímavými nápady a se Sigourney Weaver z které se stala první, troufám si tvrdit zároveň i nejlepší, akční hrdinka všech dob. Vetřelci se nestali nastavovanou kaší, ale důstojným pokračováním, které si ve kvalitě v ničem nezadá s jedničkou. Film vznikal v napjaté atmosféře. Byl to ostatně první Cameronův vysokorozpočtový film a nutno dodat, že se natáčel s britským štábem. Ten má přeci jenom jinou morálku, než americký a Cameron se stal brzy nenáviděným kapitánem lodi, jehož prvním důstojníkem, tedy producentem, byla jeho partnerka a později i manželka Gale Anne Hurd. Cameron bojoval nakonec nejen se štábem, ale i se studiem, kterého donutilo z filmu odstranit několik desítek minut natočeného filmu.
lamps
lamps
15 156 bodů
10
Přestože je to mimo mísu, srovnání se nevyhnu - Vetřelci jsou v mých očích ještě o stupeň kreativnější a zábavnější než jednička. Cameron je neskutečnej borec, co povýšil už tak dokonalý vesmírný survival na ultimátně vybroušenou a neskutečně vyváženou akční pecku. Je to po vzoru originálu až infarktově napínavé (u sekvence před prvním kontaktem se slizouny skoro nedýcháte), ale zároveň adrenalinové a suprově nahláškované terno pro filmové i počítačové geeky (takže ve své době i dost nadčasové), které je dodnes názorným příkladem, jak využít filmový prostor s co největší efektivitou a jak pracovat s charaktery v akčním příběhu, kde jich musí většina postupně skapat. Vymýšlením různorodých nástrah v souladu s udržením tempa a oddalováním vyvrcholení ve prospěch momentu překvapení až nehorázně sexy a cool. Famózní Weaver, boží Henriksen. Společně s Temným rytířem a T2 nejlepší "dvojka" všech dob.
bayern
13 716 bodů
10
Asi pro současné diváky lepší než 1 a více nadupaná akcí
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Akční, napínavé a dokonalé tak jako předchozí díl. Jde o důstojné pokračování, které nijak nevybočuje z příběhu a poklidně a srozumitelně navozuje na první díl. Jen jedna výtka a to, když Ripleyová vypustí vetřelce ven z lodi a ten se jí drží za nohu (přeci jen ta tíha a co kyslík?).
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
8
Hodně zdařilé pokračování, ale na prvního Vetřelce to podle mě nemělo.. Vědci mě zaujali o něco více než-li mariňáci. Respektive jejich "humor" mi až tak dobrý nepřišel. Ale potěšil mě výkon Paxton, který to zahrál velmi důvěryhodně až jsem mu to zděšení věřil! Snímek podtrhla hodně povedená závěrečná půlhodina. Kdy se pozornost zase upíra hlavně na Ripleyovou. 80%