Veselé velikonoce

73%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Další skvělá Bebelovka. Jak tak nad tím přemýšlím,tak snad ani neznám špatný film s Bebelem v hlavní roli. Veselé velikonoce jsou klasickou francouzskou komedií se spoustou herců,zvratů a dialogů. Všechno se to pěkně zamotává a my sledujeme co si s tím hlavní hrdina počne. Belmondo opět exceluje a zase jednou dokázal,že pro něj není žádný žánr,nebo role problém.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Jedna z nejvtipnějších francouzských komedií a možná nejlepší Belmondova. Sukničkář je doslova hotový z toho, že musí předstírat, že jeho rádobymilenka je jeho dcera. Sophie Marceau všemu skvěle sekunduje a přivádí svůdníka k šílenství. Opravdu spousta legrace.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Veselé Velikonoce jsou situační komedií, která vychází ze slapstickových komedií a grotesky. Situace jsou záměrně přehnané, stejně tak jako herecké výkony. Film režíroval Georges Lautner, který patří k naprostým špičkám francouzského diváckého filmu, který velmi umně proplouval mezi žánry a mezi jeho kmenové herce patřil jak Jean Paul Belmondo (U konce s dechem), tak Alain Delon (Tři muži na zabití). Film je adaptací divadelní hry Jeana Poiret, který spolupracoval velice úspěšně s Francoisem Truffautem, Claudem Chabrolem nebo Gérardem Krawczykem. Skvělé!
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Jedna z posledních vrcholných komedií, kde Belmondo uplatnil své stereotypy, tedy mile potrhlý humor, automobilové kaskády a své neodolatelné charisma svůdníka. Nabízí se srovnání s filmem o pět let mladším, tedy Policajt nebo rošťák, kde partnerku Belmondovi také hraje Marie Laforêt a kde figuruje dcera skutečná. Zde pouze vymyšlená. Zápletka s odhalenou nevěrou, kterou manželka dá manželovi pořádně "sežrat" způsobem elegantním, je zábavná a i když už se dívat nechci, protože to znám až moc, stejně se vždycky ráda podívám znovu.
"Moje dcera, moje dcera, moje největší dcera," bije se Stephane v prsa po vzoru kajícníků.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
7
Ten přespříliš akční úvod a závěr mi přijde poněkud nepatřičný a jakoby v téhle převážně konverzační komedii neměl co dělat. Mladičká Sophie Marceau je ale úchvatná nejen svou krásou, ale celkovým kouzlem, které z ní vyzařuje. Poté spolu s Belmondem a Marií Laforêt, hrající skvostně jeho manželku, dávají celému filmu ono osobité kouzlo, které funguje doteď.